Intet Glimt av håp for Mjøndalen

Bodø/Glimt sikret seg sin tredje seier på rad og sendte Mjøndalen, for alvor, ned i bunnstriden.

JUBEL: Bodø-Glimt-spillerne jubler etter Fitim Azumis 1-0-scoring mot Mjøndalen.

Mjøndalen innledet comebacket i eliteserien friskt, men falt til nedrykksplass etter 1-2 hjemme mot formsterke Bodø/Glimt lørdag.

MIF står med åtte kamper uten seier, hvorav hele fem er endt med tap. Dermed stuper Vegard Hansens mannskap på tabellen. Glimt og Tromsø, som slo Start, tok seg begge forbi buskerudlaget.

Fitim Azemi (12. min) og Brede Moe (52.) scoret målene da Glimt tok sin tredje strake seier. De gulkledde fulgte opp de imponerende seirene mot Vålerenga og Rosenborg med en enda viktigere seier i bunnkampen i Nedre Eiker.

2-0: Glimts Brede Moe setter inn 2-0 under eiteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Bodø/Glimt på Mjøndalen stadion.

Mjøndalen skuffet stort, spesielt i første omgang. Mye av entusiasmen i lagets første sesong i eliteserien siden 1992, virker å være helt borte. Laget sliter i begge ender av banen.Azemi ga Glimt ledelsen på bortelagets første sjanse etter 12 minutter med en flott stupheading etter et vakkert innlegg fra Henrik Furebotn. Scoringen var Azemis tredje for sesongen i eliteserien.

Etter at MIF aldri klarte å klarere en corner fra Henrik Furebotn, kunne Brede Moe doble fra fem meter sju minutter inn i annenomgangen. Thomas Jacobsen sto for innlegget som gjorde at Moe kunne sette inn sitt første seriemål for sesongen. I siste minutt av ordinær tid reduserte Stian Aasmundsen med et frispark som forandret retning i Glimt-muren.

To i tverrligger

Glimt skapte de fleste sjansene i søndagens kamp. Både målscorer Azemi og den sterke spissen Alexander Sørloth hadde avslutninger i tverrliggeren.

Sørloth, som er sønn av RBK-legenden Gøran Sørloth, var svært nær scoring flere ganger, men skjøt blant annet utenfor etter at MIF-keeper Ivar Andreas Forn hadde mistet ballen og tre forsvarere på hjemmelaget febrilsk forsøkte å blokkere Sørloth.

Det klarte de nok til at den Rosenborg-innleide angriperen avsluttet utenfor.

Trives mot MIF

Vertene hevet seg den siste halvtimen, men manglet sting i avslutningene. Som vanlig var det også på dødball Mjøndalen skapte de største farlighetene og sitt mål.

Glimt har et godt tak på Mjøndalen. Lagene møttes for 17. gang. Hele 12 av kampene er endt med seier til nordlendingene. Bodø/Glimt hadde kun vunnet én bortekamp tidligere i sesongen.

Nå øyner de gule ny kontrakt, mens Mjøndalen må bruke sommeren til å styrke laget. Spesielt i angrep og på keeperplass synes MIF å mangle nødvendig kvalitet til å unngå nedrykk. (©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk