Klepp sikret sølvmedalje etter sensasjonell seier

De ubeseirede seriemesterne LSK Kvinner hadde vunnet 28 kamper på rad og ikke tapt siden august 2017. Så kom et sølvjagende Klepp på besøk.

Klepp-spillerne jubler for seier og sølv rett etter kampslutt i LSK-hallen. Foran fra venstre: Kirsty Yallop, Lindsey Burke Harris, Marie Hella Andresen, Tuva Hansen, Zaneta Wyne, Elisabeth Terland, Hanne Kogstad og Malin Skogvold Runestad. Bak fra venstre: Tameka Butt, McKenzie Berryhill, Kristin Rage, Matilde Alsaker Rogde, Susanne Vistnes, Gry Tofte Ims, Hege Hansen og Lena Soleng Hansen.

LSK Kvinner − Klepp 2–3:

436 dager. Så lenge var det siden LSK Kvinner hadde tapt en fotballkamp i Toppserien. Siden 11. august 2017 var 28 strake seriekamper vunnet.
Men søndag 21. oktober 2018 kom Klepp på besøk. Premissene før kampen var klare: om Klepp evnet å ta en sensasjonell seier, ville de sikre sølvmedalje, sin første medalje siden bronsen i 1999.
Og det så lovende ut da Elisabeth Terland ga Klepp en tidlig ledelse. Men med to kjappe mål like før pause snudde LSK kampen, og det hele så ut til å gå mot en oppskriftsmessig hjemmeseier.

Les også

Hun prøvde å legge opp, men fikk det ikke til

Yallops drømmetreff sikret sølv

Men annenomgangen Klepp leverte i LSK-hallen vil skrive seg inn i historiebøkene til klubben fra Jæren.
Først utlignet Tameka Butt til 2–2. Så kom kampens øyeblikk: en fantastisk volley fra Kirsty Yallop sendte Klepp opp i ledelsen.
De siste tyve minuttene handlet det bare om å holde unna – og det klarte Klepp, til tross for at LSK hadde to avslutninger i tverrligger.
Da dommer Ingvild Langnes Aarland blåste av kampen, kunne Klepp-jentene strekke armene i været og juble for sølvmedalje – en fantastisk prestasjon og en herlig revansje etter den sure cupexiten på straffer i semifinalen mot Sandviken for en uke siden.

Lyktes med kampplanen

Klepp fikk en drømmestart på søndagens tøffe kamp mot et LSK-lag som ønsket å gå gjennom sesongen uten et eneste tap.
Mens mange lag velger å legge seg lavt og kompakt når de suverene seriemesterne i LSK-hallen, hadde trener Olli Harder klekket ut en annen plan.

Han sendte spillerne sine opp og frem, med høyt press. LSK-spillerne skulle stresses fra første spark på ballen. Det fungerte utmerket. Allerede etter et par minutter headet Elisabeth Terland like over etter et godt innlegg fra venstrekanten.

Klepp fortsatte å male på, og etter syv minutter gikk Susanne Vistnes sitt lange innkast over alle. Ballen ble headet ut igjen, hvor Elisabeth Terland sto perfekt plassert. Fra 16 meter dunket hun til på volley – over keeper og opp i nettaket. 1–0 til Klepp og en sjokkåpning for seriemesterne.

Les også

Skiforbundet forbyr omstridt type skismurning

LSK snudde på tre minutter

Den første halvtimen hadde ikke LSK skapt en eneste farlighet. Samtidig satt man med følelsen av at hjemmelaget fortsatt var favoritter til å vinne kampen – om de bare skrudde på. Og det gjorde de.

Da trengte de bare tre minutter på å snu kampen. Plutselig satt kombinasjonsspillet for de gulkledde, som rullet opp på høyrekanten til Synne Skinnes Hansen. Hun la et hardt og lavt innlegg inn til Ingrid Kvernvolden, som satte inn 1–1 etter 42 minutter.

Like etterpå ble Skinnes Hansen spilt opp på kanten igjen. Denne gangen lempet hun inn innlegget på bakre stolpe, hvor en umarkert Guro Reiten enkelt kunne heade inn 2–1.

Surt for Klepp som så ut til å ha god kontroll og var minutter unna å ta med seg en ledelse inn til pause. Men de lot seg på ingen måte knekke – og startet andre omgang som de gjorde den første.

– For et drømmetreff!

Fem minutter etter hvilen fikk Elisabeth Terland ballen på venstrekanten. Hun kjørte noen innleggsfinter før hun la ballen hardt inn i boksen. Der fikk Tameka Butt en tå på ballen og styrte den i lengste hjørne. 2–2.

Klepp kunne lagt seg bakpå for å forsvare det ene poenget, men jærbuene visste godt at det lå sølvmedaljer i potten dersom de slo de ubeseirede seriemesterne og fortsatte å jage mål.

Så, like etter timen, kom kampens store øyeblikk. Anja Sønstevold headet en ball ut av LSK-boksen. På 18 meter sto Kirsty Yallop, som bestemte seg for å klemme til på volley.

31-åringen fra New Zealand fikk drømmetreff, og ballen suste i en bue over samtlige og opp i venstre kryss. For et drømmetreff!

LSK jaget en utligning, og var nære ved både Emilie Haavi og Guro Reiten, men tverrliggeren sto i veien begge gangene.

Klepp red av stormen, stoppet LSKs seiersrekke på 28 kamper og sikret sølvmedaljer i Toppserien 2018 med to kamper igjen å spille.

Sølvvinnerne dro rett til Gardermoen og lander på Sola klokken 20:30 i kveld.