Fotball

Lagkompisen tror Agüero kan slå Shearers målrekord

– Om han ikke er den beste spissen i verden, er han en av de aller beste

Bernardo Silva (til høyre) tror Sergio Agüero (til venstre) kan bli tidenes mestscorende i Premier League. Her feirer de mål med lagkompis Raheem Sterling.
  • NTB

Alan Shearer gjorde 260 scoringer i Premier League. Rekorden er tøff å slå, men Manchester Citys midtbanemann Bernardo Silva tror Sergio Agüero kan greie det.

– Hver sesong fortsetter han

I helgen scoret Agüero sitt 148. seriemål for City i 2-0-seieren over Brighton. Det betyr at den 30-årige argentineren fortsatt må gjøre 112 PL-mål til for å tangere Shearer.

– Jeg tror han kan klare det. Han har potensialet til det. Hver sesong fortsetter han å score mer og mer, og vi håper han kan fortsette å hjelpe oss med å vinne flere titler, sier Bernardo Silva ifølge BBC.

  • Det går tyngre hos byrivalen: Klarer Mourinho å redde seg ut av krisen? Dette sier norske eksperter.

Agüero og Shearer deler tredjeplass på lista over spillere som har scoret flest ligamål for en og samme Premier League-klubb. Wayne Rooney topper med 183 fulltreffere i ligaen for Manchester United. Deretter følger Arsenal-legenden Thierry Henry med 175.

Shearer kom opp i 148 PL-mål for Newcastle, men han gjorde også 112 scoringer for Blackburn. Agüero har derfor fortsatt en lang vei igjen før han er i nærheten av å rappe Shearers målrekord.

Ny City-kontrakt

– Sergio er tidenes målscorer i Manchester Citys historie. Han er ikke bare en legende i City, men i hele Premier League. Om han ikke er den beste spissen i verden, er han en av de aller beste, mener Bernardo Silva.

– Du må bare beundre spillere som scorer 30 mål, for så å gå løs på en ny sesong uten hvile og score 30 eller 40 mål igjen, legger han til.

Agüero skrev nylig under en ny kontrakt som binder ham til Manchester City fram til 2021. Han har vært i klubben siden 2011.

(©NTB)

Les mer om

  1. Sergio Agüero