Fotball

Avis: - Zlatan kan tvinge Rooney bort fra United

Ibrahimovic og Rooney bør ikke starte sammen, skriver Manchester Evening News.

KLUBBKAMERATER: Zlatan Ibrahimovic gjør sitt inntog hos Manchester United denne sommeren. Det kan bety tøffere tider for Wayne Rooney (til høyre).
  • Reidar Løfaldli

Manchester United er for øyeblikket i Kina på sin «pre-season» turné. Nyinnkjøpte Zlatan Ibrahimovic er ikke med til Asia. Det er imidlertid de engelske EM-spillerne, blant dem kaptein Wayne Rooney, dog uten å få spille.

— Jeg tar med meg de engelske spillerne. Jeg forventet det ikke, men de blir med. De blir tatt ut, men jeg kommer ikke til å bruke dem i kamper, har manager José Mourinho tidligere uttalt om turen til Kina.

FULL FART: Wayne Rooney på United-trening i Beijing søndag. Manager José Mourinho til venstre.

United ble knust 4-1 av Borussia Dortmund i sin første kamp på turneen, mens treningskampen mot byrival City ble avlyst på grunn av værforholdene mandag.Manchester United reiser nå tilbake til England og fortsetter oppkjøringen med en treningskamp mot Galatasaray i Göteborg neste lørdag. Det er ventet at Zlatan Ibrahimovic får sin uoffisielle debut for storklubben i sitt eget hjemland.

Les også

  1. Zlatan gis ekstra ferie - får trolig United-debuten hjemme i Sverige

  2. Allardyce taus om Rooneys fremtid

  3. Mourinho har valgt sin kaptein

  4. Enkel seier for Mourinho i Manchester United-debuten

Skal spille spiss

Manager Mourinho har tidligere varslet at Wayne Rooney i den kommende sesongen vil få en mer offensiv rolle enn i fjor, da Louis van Gaal ofte brukte 30-åringen på midtbanen. Det samme gjorde Roy Hodgsonfor England i sommerens EM-sluttspill.

Rooney er Uniteds kaptein og har scoret hele 178 mål på sine 368 kamper for klubben siden han kom fra Everton i 2004. Men Mourinhos tidligere uttalelser og Zlatans inntog i klubben får lokalavisen Manchester Evening News til å starte spekulasjonene rundt Rooneys fremtid.

— Ibrahimovic og Rooney bør ikke starte sammen, skriver avisen som følger United meget tett.

Selv om Rooney blir betegnet som en «overlever» hos lokalavisen - en som har fått hard konkurranse fra spillere som Javier Hernández, Danny Welbeck, Robin van Persie og Radamel Falcao - stiller Manchester Evening News spørsmål ved om han nå i det hele tatt forsvarer en plass på United-laget.

ALLE OVERGANGENE:

Les også

Wales' EM-helt fra Liverpool til Stoke

Mange offensive kort

Med nyervervelsen Henrikh Mkhitaryan, samt Juan Mata, Anthony Martial, Marcus Rashford og Memphis Depay i stallen spørres det retorisk om Rooney har noen fremtid på Old Trafford.

— Dersom Paul Pogba fullfører sin forventede overgang til United blir grunnlaget for å spille 4-3-3 enda sterkere. Det vil sette Rooneys plass på spill, skriver avisen, før de avslutter:

— Rooney må kanskje snart si farvel til United.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United
  3. Zlatan Ibrahimovic
  4. Wayne Rooney