Fotball

Doddo: «Midt i talenttørken er det herlig å se at 17 år gamle Stenevik er i ferd med å bli en favoritt hos Nilsen»

Blogg: Jeg har vært bekymret for Branns satsing på unge spillere. Ganske mange ganger de siste årene har vi sett lokale talenter forsvinne før de fikk tid til å blomstre.

17 år gamle Halldor Østervold Stenevik er i ferd med å bli en favoritt hos Lars Arne Nilsen.
  • Doddo
    Doddo

Sist ut var Fredrik Pallesen Knudsen. Et åpenbart stoppertalent, på terskelen til å bli en eliteseriespiller og Brann-profil.

Tidligere har vi opplevd at den tekniske begavelsen Kristoffer Larsen fikk lite tillit. Det samme skjedde med stortalentet Emil Hansson og spissen Håkon Lorentzen. Måljegeren Bård Finne valgte Tyskland fremfor en usikker tilværelse i Brann, og Andreas Vindheim valgte svensk toppfotball fremfor norsk 1. divisjon.

Unge, kreative og tekniske spillere har ikke hatt det lett i Brann. Selv Premiere League-spiller Oumar Niasse ble oversett. Han fikk fire innhopp i Brann-trøyen.

Les også

Brann-sjefen føler ansvar for at dette stortalentet skal slå til

At såpass mange ikke har lyktes skal ikke Brann ta all skyld for. Tålmodighet er ikke en dyd som alle talenter – og deres fedre og agenter – besitter. Kravet om spilletid kommer i overkant kjapt.

Utålmodige er også vi Brann-supportere. Vi heier selvfølgelig på talentene, men først og fremst vil vi se Brann vinne.

Derfor er det midt i denne talenttørken så herlig å se at 17 år gamle Halldor Østervold Stenevik er i ferd med å bli en favoritt hos Lars Arne Nilsen. Til tross for sin unge alder markerer han seg, og Brann-treneren er ikke redd for å gi ham tillit.

  • Som 13-åring pendlet Stenevik fra Austevoll til Fyllingsdalen for å trene – les reportasjen fra 2013

At han fikk spille i årets første kamp (mot Nest-Sotra), og at han på treningen i Gran Canaria fikk starte på «førstelaget» i en intern treningskamp, betyr ikke all verden, men at Lars Arne Nilsen er så tydelig på at Stenevik skal satses på, indikerer at unggutten kan bli sentral allerede i år.

– Halldor er en jeg har lyst å få til. Det er sånn med unge gutter man føler har det som trengs. Da har jeg som trener et ansvar for at han skal klare det. Sånne spillere har vi et spesielt ansvar for, uten tvil. Jeg har veldig lyst at vi skal lykkes med ham, sier trener Nilsen.

Hvis han skal lykkes må ikke bare Nilsen være tålmodig med Stenevik, men Stenevik – og hans støttespillere – må være tålmodig med Brann. Det virker usannsynlig, men jeg tror det kan skje denne gangen.

Eller hva tror du?

Les mer om

  1. Brann
  2. SK Brann
  3. Bergen
  4. Håkon Lorentzen
  5. Kristoffer Larsen
  6. Lars Arne Nilsen