Fotball

Slik blir din nye fotballhverdag på TV

Dette vet vi — og dette vet vi ikke - etter Discovery Networks' oppkjøp av fotballrettighetene.

Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har solgt medierettighetene for Tippeligaen og OBOS-ligaen til Discovery Networks, som eier blant annet TVNorge, MAX og Eurosport, for perioden 2017 til 2022. Med på laget er VG, som skal produsere daglige sportsnyheter for TV-huset, og som utvider sin dekning av norsk fotball gjennom uken. Fredrik Varfjell / NTB scanpix

 • Roar Lyngøy

Torsdag kom nyheten om at Discovery Networks har sikret seg rettighetene til Tippeligaen og Obos-ligaen fra 2017 til 2022. Seksårsavtalen koster dem 2,4 milliarder kroner.

Det er TV 2 som skal sende norsk fotball i 2016-sesongen, så oppkjøpet får ikke noen konsekvenser for deg som seer før i 2017. ## Hvem viser fra 2017?

Discovery Networks eier blant annet TVNorge, MAX og Eurosport.

Tippeligaen og OBOS-ligaen vil fordeles på TV-kanalene Eurosport Norge, MAX og TVNorge. Samtlige kamper vil være tilgjengelige på strømmetjenesten Eurosport Player.

Når går kampene?

Seks av åtte kamper skal spilles søndag, fem av dem med avspark 18.00. Det blir også en kamp lørdag og en kamp mandag. Slik blir en normal Tippeliga-runde:

 • Lørdag kl 18.00: En kamp på Eurosport Norge
 • Søndag kl 18.00: En kamp på Eurosport Norge, fire kamper bak betalingsmur
 • Søndag kl 20.00: Hovedkamp på Eurosport Norge
 • Mandag kl 19.00: Kamp på Max

– Vi har fått en styrket hovedrunde, det har vi ønsket oss veldig. Vi har seks av åtte kamper på søndag, hvorav fem i hovedrunden klokken 18. Supporterne vil aldri ønske seg en mandagskamp, men dette er også det eneste vi ikke har grunn til å være fornøyde med her, sier talsperson for Norsk Supporterallianse, Bjørnar Posse Sandboe.

Discovery ser for seg en såkalt derbylørdag, der lokaloppgjør som for eksempel Vålerenga-Lillestrøm spilles om lørdagene. Man vil også innføre konseptet supersøndag, som starter med en breddekamp (2. til 5. divisjon) klokken 15, før det vises toppkamp fra eliteserien klokken 18. Supersøndagen avsluttes med storoppgjør på hovedkanalen TVNorge klokken 20. ## Hva koster dette?

Dette er ikke opplyst om, og trolig er det ikke klart heller. Men når Discovery betaler 2,4 milliarder kroner (400 millioner per år) for avtalen, sier det seg selv at TV-publikummet må punge ut.

Mange vil uansett ha tilgang til både TVNorge, Max og Eurosport Norge. Fire av åtte kamper i en vanlig runde vil bli vist på en av disse kanalene.

 1. Les også

  TV 2 mister norsk fotball: - Vi strakk oss langt

 2. Les også

  Discovery har kjøpt rettighetene til norsk eliteserie

 3. Les også

  Ekspertene spår norsk fotball på «billigsalg»

 4. Les også

  Eliteserien i fotball kan havne hos NRK i stedet for TV 2

 5. Les også

  Fotballtopper spår ny pengegalopp om norsk TV-fotball

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Du kan bli tvunget til å betale for TV-fotball du ikke vil ha

 2. FOTBALL

  Discovery har kjøpt rettighetene til norsk eliteserie

 3. FOTBALL

  Norsk fotball er historie på TV 2: - Det blir billigere og mer tilgjengelig enn i dag

 4. FOTBALL

  Dette er nye Eliteserien: Nytt navn, nye farger og løve i logoen

 5. FOTBALL

  Ekspertene spår norsk fotball på «billigsalg»

 6. FOTBALL

  Slik blir den nye TV-hverdagen for norsk fotball