Har sagt opp jobben - nå kan han bekreftes som Solskjær-erstatter

Cardiff-ansettelse blir juridisk sak.

Russell Slade blir etter alt å dømme Cardiffs nye manager. Her hilser Slade på Aston Villa-manager Paul Lambert før en Ligacupkamp i august. Leyton Orient vant overraskende 1-0 på Villa Park.
  • Nicholas Bergh

I løpet av onsdagskvelden kom ytterligere indikasjoner på at Ole Gunnar Solskjærs erstatter i Cardiff-sjefstolen blir Russell Slade.

Nå har 53-åringen sagt opp jobben som manager i Leyton Orient.

Det melder flere engelske medier, blant annet walesonline.co.uk.

Cardiff skal allerede ha kontaktet Leyton Orient om muligheten for å ansette Slade, men London-klubben skal ha avslått Cardiffs tre forspørsler.

Nå som Slade har sagt opp, har Leyton Orient ansatt advokater med den hensikt å motta erstatning fra Cardiff for det som gjenstår av Slades kontrakt.

Tre nordmenn

Det meste tyder uansett på at Slade blir Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Bergets (som kommer tilbake fra låneopphold i Celtic i januar, journ. anm.) nye manager.

Mens Cardiff jakter på Solskjærs erstatter, er det Scott Young og Danny Gabbidon som deler det sportslige ansvaret på midlertidig basis.

De to har ledet Cardiff i 2-2-kampen mot Derby, og 0-3-tapet mot Bournemouth.

I Orient siden 2010

Allerede på lørdag, to dager etter at Solskjærs avgang ble bekreftet, ble det rapportert om at Slade er ønsket som nordmannens etterfølger.

Slade har ledet Leyton Orient siden 2010, og ledet klubben til tredjeplass på nivå tre i engelsk fotball forrige sesong.

Denne sesongen har ikke Leyton Orient startet like bra. London-klubben er nummer 17 etter 8 kamper.