Tromsø-talent kan bli Tyskland-klar denne uka

Brian Stangnes Kjeldsbergs (17) overgang til tyske Kaiserslautern er rett rundt hjørnet. 

TIL TYSKLAND: Brian Stangnes Kjeldsberg imponerte på treningsopphold i tyske Kaiserslautern. Nå er en overgang til klubbens G19-lag på trappene.

Som iTromsø tidligere har avslørt er interessen fra den tyske klubben konkret. De ønsker å hente den 17 år gamle angrepsspilleren som spiller på TILs B-lag for å spille på G19-laget i Kaiserslautern.

Les også

Brian (17) nærmer seg proffovergang

Klubbens A-lagligger på nivå to i Tyskland, og har tromsøværingen Ruben Yttergård Jenssen på laget.

Pengekrav

Ettersom Kjeldsberg ikke har A-lagskontrakt med TIL har ikke klubben krav på overgangssum. Derimot har de krav på en utdanningskompensasjon på cirka 650.000 kroner. Det samme beløpet har Skjervøy, der Kjeldsberg spilte før han kom til Tromsø og TIL, krav på.

Etter det iTromsø kjenner til skal forhandlingene mellom TIL og Kaiserslautern være godt i gang, og det kan fort bli enighet om overgang allerede denne uka. For TILs del er det ferierende sportssjef Svein-Morten Johansen som leder forhandlingene. Han har ikke vært tilgjengelig i dag.

-Det forhandles mellom TIL og Kaiserslautern om en avtale, og det er i alles interesse at det skal gå i orden, sier Lars Petter Andressen, trener for TIL 2. ## Fortsetter på NTG

Han har fulgt prosessen tett og var med Kjeldsberg på prøvespillet i Kaiserslautern i mai.

— Summen Kaiserslautern betaler nå, vil ikke være så stor, men dersom Kjeldsberg lykkes vil både TIL og Skjervøy sitte igjen med mer penger enn det utdanningskompensasjonen tilsier, fastslår Andressen.

Trolig vil både TIL og Skjervøy få et lavt sekssifret beløp med en gang, og det er dette det nå forhandles om.

Dersom en overgang blir en realitet vil Kjeldsberg fortsette skolegangen på NTG Tromsø.

— Han vil følge fagene, og vi vil komme ned til han med lærere og ha det samme løpet som vi har med Ulrik Yttergård Jenssen i Lyon.

Trolig vil en treårsavtale være sannsynlig for Kjeldsberg i Kaiserslautern.