Fotball

Van Gaal: - Ikke fornøyd med Rooney

Manchester United-kaptein Wayne Rooneys tid som spiss kan være over.

Det har ikke vært mye å glede seg over for Louis van Gaal og Ryan Giggs på Manchester United-benken.
  • Kjetil Flygind

Endringene i Manchester United har vært mange etter at Louis van Gaal overtok managerstolen etter VM i sommer.

Spillere har strømmet inn portene på Old Trafford, formasjon og spillestil er endret, og nå går det mot en ny endring. For Wayne Rooney.

For etter å ha blitt plassert litt her og litt der på banen for de røde fra Manchester, kan kapteinens tid som spiss være forbi. Det startet under Sir Alex Ferguson. For da Robin van Persie ble hentet til klubben i 2012 ble Rooney flyttet rundt på.

Etter to mål på de fem første kampene i år kan det tyde på at 28-åringen igjen må belage seg på en rolle litt lenger tilbake på banen. For manager Louis van Gaal mener nemlig klubben har bedre spillere enn Rooney på topp. Nederlenderen mener enkelt og greit at Rooney ikke har vært god nok som spiss til å kunne få fortsette der.

— Jeg har ikke vært fornøyd med Rooney som spiss og Mata som midtbanespiller, det er grunnen til at jeg endret til Leicester-kampen, sier Van Gaal ifølge Daily Telegraph.

— Rooney kan spille i mange posisjoner, han er en multifunksjonsspiller. Jeg har testet ham ut i spissrollen, det har han løst bra. Men ikke fantastisk. Falcao er spiss og jeg tror han kan løse den rollen bedre, fortsetter Van Gaal.

- Ikke den spilleren jeg var

Radamel Falcao ble hentet inn rett før overgangsvinduet stengte, og er på lån ut sesongen. Spissen, som mistet siste halvdel av forrige sesong grunnet en alvorlig kneskade, er hentet inn for å score målene Robin van Persie ikke gjorde sist sesong. Og med Van Gaal-favoritten skadefri, synes Rooneys plass å være lenger bak de to stjernespissene.

— Jeg er tilpasningsdyktig, og jeg er ikke den spilleren jeg var. Jeg har utviklet spillet mitt, og jeg forstår de som mener jeg har forandret meg. Jeg er en mer intelligent spiller nå, jeg vet hvordan jeg skal bruke energien i spillet mitt, når jeg skal være inne i boksen, når jeg ikke skal være der. Det har resultert i at jeg scorer flere mål enn før. Da løp jeg mye mer, og hadde ikke alltid energi nok til å være på plass i boksen da jeg skulle, forklarer Rooney.

afp000766012.jpg

— Jeg trives med å spille ute på kanten eller helt på topp. Det kommer an på hvordan kampene utvikler seg og hva manageren vil jeg skal gjøre. Jeg tror ingen kan peke på én bestemt posisjon og si at «der er du best», sier Rooney.

Tung sesongstart

Med spillere som Rooney, Van Persie, Falcao, Angel Di Maria, Juan Mata og Adnan Januzaj til å bekle de offensive posisjonene, er laget på papiret ålreit skodd til å prestere bedre enn David Moyes’ skuffende sesong i fjor. Men Louis van Gaal har kun ledet seriemesteren fra 2012/2013 inn til fem poeng på fem kamper, og en 12. plassen på tabellen. Det er en dårligere start enn i fjor.

Det får et rufsete forsvarsspill mye av skylden for.

Les også:

Les også

  1. Sparket Magath bekrefter: - Ba Hangeland behandle skade med kesamost

  2. Selv Moyes tok flere poeng enn Van Gaal

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United