Chamberlains drømmetreff stoppet Mourinho-forbannelsen

Arsenal sendte en kraftig advarsel til ligakonkurrentene da de senket Chelsea på Wembley.

Arsenal-spillerne Alex Oxlade-Chamberlain (f.h), Nacho Monreal, Santi Cazorla og Francis Coquelin feirer 1-0-scoringen på Wembley.

ARSENAL-CHELSEA 1-0

Alex Oxlade-Chamberlains perlescoring etter 24 minutter var nok til at sesongens første trofé gikk til laget fra Emirates. Dermed forsvarer Arsenal Community Shield-tittelen. Også i fjor vant de kampen, da med Manchester City på den andre banehalvdelen.

REVANSJ: Da Thibaut Cortouis kom til Chelsea, ble Petr Cech andrevalget på keeperplass. Før denne sesongen forlot tsjekkeren Chelsea til fordel for Arsenal. I dag fikk han drømmerevansjen.

Laget sendte samtidig en kraftig advarsel til konkurrentene til ligagullet før Premier League-start neste helg. Det er ventet at London-laget vil kjempe om tittelen med blant andre Chelsea, Manchester City og Manchester United, og basert på dagens opptreden, vil de kunne bite godt fra seg i jakten på sitt første ligagull siden 2004.

Møtet var det 14. mellom Arséne Wenger og José Mourinho. Franskmannen har en forferdelig statistikk, med null seire på de 13 foregående møtene med portugiseren, og det har nesten virket som det har hvilt en forbannelse over laget i møtene med Chelsea med Mourinho bak roret.

Mourinho måtte klare seg uten superspiss Diego Costa som sliter med skade. Arsenal på sin side måtte klare seg uten stjernespiller Alexis Sanchez. Og på det 14. forsøket skulle Wenger endelig få uttelling.

Fabregas ropte på straffe

Det var rødtrøyene som vant på Wembley, men det kunne vært Chelsea som fikk en drømmestart. Tidligere Arsenal-spiller Cesc Fabregas ble trolig snytt for straffespark da han ble lagt i bakken av Per Mertesacker, men dommeren vinket spiller videre.

Da det etter drøyt halvspilt omgang ble nettsus, var det et mål av den vakre sorten. Theo Walcott spilte ballen ut til landslagskollega Alex Oxlade-Chamberlain. Han dro av Chelsea-spiller Cesar Azpilicueta før han banket ballen utagbart i krysset bak en sjanseløs Thibaut Cortouis.

For første gang gikk Arséne Wenger (t.h) seirende ut av duellen med José Mourinho.

Brasilianske Ramires fikk tillit fra start for Chelsea, og det var løpsmaskinen som var nærmest scoring for blåtrøyene før pause. Først da han forsøkte seg fra langt hold, deretter da han headet svakt utenfor fra god posisjon ti minutter før pause.Arsenal offensive skyts kombinerte tidvis briljant i Community Shield-finalen. Mesut Özil, Theo Walcott, Santi Cazorla og Alex Oxlade-Chamberlain viste gode takter, og det var sistnevnte som skulle sørge for omgangens siste sjanse.

Engelskmannen dro seg fri til høyre, og en heroisk innsats fra Branislav Ivanovic måtte til for å sørge for at pauseresultatet ikke ble 2-0. — Når de får fart på ballen som her, så sliter selv Chelsea med å holde følge, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Reddet mot gamleklubben

Også den andre omgangen startet jevnspilt. Den første gode mulighetene var det Chelsea som fikk da årets spiller i Premier League 2014/15, Eden Hazard ble spilt gjennom. En glitrende blokkering av Laurent Koscielny sørget for at det ikke ble balanse i regnskapet.

Petr Cech meldte overgang fra Chelsea til Arsenal før sesongen. Veteranen ble veid for lett. Keeperplassen var det Thibaut Cortouis som fikk. I det 69. minuttet viste tsjekkeren hvorfor han kan bli en viktig brikke i klubbens titteljakt. Oscars frispark fra god posisjon ble reddet med et tigersprang.

— Å selge Cech er en merkelig avgjørelse som jeg ikke forstår. Det er noe som i ytterste konsekvens kan koste Chelsea seriegullet, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studioet.

Olivier Giroud måtte starte på benken, men fikk spille de siste 30 minuttene. Direkte etter Chelseas frisparkmulighet var det franskmannen som fikk sjansen. Avslutningen gikk over fra god posisjon.

José Mourinho kastet inn Radamel Falcao og Victor Moses, men klarte ikke å overliste Cech i Arsenal-buret. Fem minutter før slutt var rødtrøyene uhyre nære å øke ledelsen. Først ved Santi Cazorla, deretter med et skudd fra Aaron Ramsey som sneiet stolpen.

Tre minutter på overtid ble Kieran Gibbs sendt alene med Chelsea-keeper Thibaut Cortouis, men han klarte ikke overliste belgieren.

Chelsea klarte aldri å svare, og dermed tok Arsenal det første stikket i sesongen 2015/16. — De som vinner den kampen her er ikke foran noen med tanke på å vinne ligaen. Det samme skjedde sist sesong da Arsenal vant Community Shield, men ble nummer tre, sa José Mourinho i et intervju vist på TV 2.