Fotball

Billettrush etter Molde-bragden: - Det tok helt av!

Bestillingene strømmet inn torsdag kveld.

Gull verdt: Mohamed Elyounoussis scoring mot Fenerbahçe bidro til en seiersbonus på 3,2 millioner kroner. I tillegg tok billettsalget til hjemmekampene helt av etter seieren i Istanbul.
  • Trond Hustad
    Rbnett

MOLDE (Rbnett): Billettsjef Lars Outzen satt og fulgte billettsalget til hjemmekampene mens Molde knuste Fenerbahçe torsdag kveld.

Bestillingene raste inn etter hvert som MFK-spillerne scoret mål på Şükrü Saracoğlu Stadium.

— Jeg gledet meg over kampen, men satt samtidig og besvarte mailer og solgte billetter. Det tikket inn nye ordrer på nett hele tida. Da seieren var sikret tok det helt av. Det gikk hundrevis av billetter rett etter kampslutt, forteller Outzen.

Les også

Forren: – Jeg håper folk skjønner hvor stort det er

Ajax-kampen populær

Molde Fotball solgte rundt 3000 billettpakker til de tre hjemmekampene i Europa League mens sesongkortinnehaverne hadde forkjøpsrett.

Etterpå ble det solgt rundt 1000 pakker til supportere uten sesongkort. Torsdag åpnet salget av enkeltbilletter til kampene mot Ajax 1. oktober og Celtic 22. oktober.

— Vi har solgt rundt 1300 enkeltbilletter mot Ajax, slik at den kampen nå ligger på 5300 totalt. Mot Celtic har vi også passert 5000, sier Outzen.

Les også

«Molde og Rosenborg gjorde Norge stolte»

— Seieren er gull verdt

Totalt blir det 9800 seter på hjemmekampene i Europa League. Bortelaget skal ha 500 billetter bak mål, 200 på langsida og 20 VIP-stoler.

Uefa har reservert 185 stoler på langsida og 90 VIP-seter. Det betyr at MFK kan selge 8800 billetter, og at det dermed er kun 3500 billetter ledig til Ajax-kampen.

— Denne prestasjonen gir laget en fantastisk start i gruppa, og den gir oss en perfekt start på billettsalget. Nå har vi to hjemmekamper, og målet er at vi kan reise til bortekampen i Glasgow med et håp som lever. Seieren er gull verdt, både sportslig og økonomisk, fastslår Outzen.

Les også

Høiland om straffen: - Ikke hver dag 35.000 piper på deg. Det var kjekt

Drømmer om fullsatt

I reine penger betyr triumfen i Istanbul en bonus på 350.000 Euro (rundt 3,2 millioner kroner). Billettinntektene på Aker stadion kan komme opp i fem millioner kroner.

— Vi har omsatt for rundt to millioner på pakkesalget. Hvis vi selger ytterligere 4000 billetter til hver hjemmekamp kan dette bli rundt tre millioner, siden enkeltbillettene er priset litt høyere. Dette er penger vi ikke har budsjettert med, det er reint pluss i regnskapet, sier Outzen.

Han drømmer selvfølgelig om fullsatt stadion i en eller flere av hjemmekampene.

— Interessen er stor og vi tror dette skal bli veldig bra. Utfordringa er at alle kampene går seint på torsdag kveld. Derfor kan vi miste noen barnefamilier og en del supportere fra distriktet. Men vi håper flest mulig ser disse unike mulighetene og blir med på fotballfesten, sier han.

Frykter sikkerhetsproblemer

Pakkesalget på nett er avsluttet, men rabatterte billetter til alle tre kampene kan fortsatt kjøpes hos Sport 1 Molde, Sport 1 Tomra, Mix-kiosken i Storgata og inngang 10 på Aker stadion.

Enkeltbilletter til hjemmekampen mot Fenerbahçe 26. november er foreløpig ikke lagt ut for salg. Årsaken er at klubben ikke har kommet med sine billettønsker. MFK frykter det kan oppstå sikkerhetsproblemer dersom tyrkiske supportere får kjøpe billetter til ulike seksjoner på tribunene.

PS: Hjemmekampen mot Rosenborg nærmer seg utsolgt. Fredag formiddag hadde MFK 600 ledige billetter til søndagens storkamp.

Les også

  1. Fotballfans fikk feilmelding i stedet for Rosenborg-mål: - Bare å legge seg langflate

  2. Se høydepunktene fra RBKs nestenbragd mot St. Etienne

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK