Fotball

NFF-topp går<br/> av på dagen

<p>Paul Glomsaker gir seg som generalsekretær i Norges fotballforbund (NFF) med umiddelbar virkning.</p>

Fotball , 6. november 2009 , Paul Glomsaker er ansatt som generalsekretær i Norges FotbalforbundHer med Sondre Kåfjord , president i Norges Fotballforbund
  • Christian Skare Stendal

NFFs generalsekretær Paul Glomsaker avslutter sitt arbeidsforhold i NFF grunnet uenighet om arbeidsform.

Det skriver fotballforbundet i en pressemelding.

— Dette knytter seg ikke til enkeltsaker, men ulikt syn på blant annet arbeidsdeling , sier Paul Glomsaker.

— Mitt valg handler om arbeidsfordelingen mellom styre og administrasjon. Det er viktig at man bruker de enkelte deler av organisasjonen best mulig. Utover det vil jeg ikke si mer eller gå i detaljer, sier Glomsaker til NTB.

Gode skussmål

Fotballpresident Yngve Hallén mener Glomsaker har vært generalsekretær i en tøff periode.

— Det er gjennomført en administrativ omorganisering og økonomisk slankekur. Han skal ha sin del av æren for at vi har kommet igjennom dette på en god måte, sier han.

Det er ikke mer enn to år siden den forrige generalsekretæren Karen Espelund ga seg.

Etter at NFF valgte å selge fotballrettighetene til Canal+ i sommer, var det flere NFF-profiler som valgte å gå fra jobbene sine. Direktør Knut Kristvang i fotballens salgsselskap, Fotball Media, trakk seg som en direkte konsekvens av salget. Også fotballforbundets kommersielle direktør, Ronny Aasland, forsvant fra Fotball Media - som eies av NFF og Norsk Toppfotball (NTF).

Glomsaker er meningsfelle med de to, og har sittet som styreleder i Fotball Media.

– Jeg vil ikke si noe om TV-avtalen, er den tidligere generalsekretærens svar på spørsmål om den saken har bidratt til hans overraskende, umiddelbare avgang fra fotballens finrom.

Nå venter en tur i fjellet. Og litt ferie. Noen ny jobb er ikke på plass, men organisatoren og den økonomisk dyktige Glomsaker, som har fortid som ekspedisjonssjef i Kultur- og kirkedepartementet, vil garantert få mange tilbud utover høsten, melder NTB.

Forbundsstyret er i gang med konstituering av midlertidig generalsekretær og vil ha dette på plass om kort tid. I mellomtiden vil Hallén ta på seg generalsekretærens arbeidsoppgaver.

Les også

  1. NFF-profiler trakk seg etter fotball-salg

  2. NFF-ansatte er flaue, skamfulle og rasende