Fotball

Ferguson skal finne Moyes' erstatter

Alex Ferguson bommet med anbefalingen av David Moyes, men skal likevel bistå når Manchester United igjen skal på jakt etter en ny manager.

Sir Alex Ferguson.

Moyes fikk sparken som United-manager tirsdag etter en svak debutsesong. Han ble håndplukket til jobben av forgjenger Ferguson, men lyktes ikke på Old Trafford.

Les også

Giggs får ikke lede United neste sesong

Ifølge avisen The Guardian vil Ferguson ha en sentral rolle når klubben skal lete etter en ny manager. Selv om han bommet kraftig med Moyes, mener klubbledelsen at det vil være dumt ikke å lytte til hva den legendariske manageren har å si. Sir Alex var i United i 26 år og ledet klubben til 13 seriegull.

Ønsker rutine

De heteste kandidatene til å overta etter Moyes skal være Nederlands Louis van Gaal og Real Madrid-trener Carlo Ancelotti. Diego Simeone, som har hatt suksess i Atlético Madrid, er også blitt nevnt, men det er ventet at United vil gå for en mer rutinert manager. Klubbveteranen Ryan Giggs skal lede laget i sesongens fire siste kamper, men han får sannsynligvis ikke jobben permanent fordi heller ikke han har nok rutine.

Les også

United-aktuell manager blottet seg for spillerne

United-styrets tålmodighet med Moyes tok slutt etter 0-2-tapet for hans tidligere klubb Everton søndag. The Guardian skriver at avgjørelsen om å sparke ham ble tatt under en telefonkonferanse søndag kveld der klubbdirektør Ed Woodward, Glazer-familien, Ferguson og klubbens øvrige direktører deltok.

De bestemte seg for å diskutere saken igjen mandag, men det var allerede enighet om at Moyes måtte gå. Ferguson ble spurt om sin mening, men han skal ha fått klar beskjed om at de andre hadde bestemt seg.

Misfornøyd Moyes

Ifølge The Guardian fikk Moyes vite at han var ferdig i klubben via mediene mandag, og skotten skal være rasende over behandlingen han har fått av klubbledelsen.

Les også

Moyes måtte sparkes før børsen åpnet

Han hadde en samtale med klubbens pressekontakt Karen Shotbolt, men ingen fra ledelsen kontaktet ham i løpet av dagen. Tirsdag bekreftet United at Moyes var ferdig etter drøyt ni måneder i klubben. Han hadde seksårskontrakt.

United ligger på en skuffende sjuendeplass i Premier League. Laget ble utslått i kvartfinalen av tittelforsvarer Bayern München i Champions League. (©NTB)

SPORTSDØGNET:

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United