Fotball-NM for aldersbestemte lag avlyses

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM for jenter og gutter i 16- og 19-årsklassen må utgå i 2020 som følge av viruskrisen.

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt tror det blir flere avlysninger.

Beslutningen ble tatt på forbundsstyrets møte tidligere denne uken.

– Dette er beklagelig, men under rådende forhold er det svært vanskelig å se for seg hvordan en skulle få gjennomført turneringene, sier seksjonsleder i NFFs konkurranseavdeling, Rune Pedersen.

De nevnte NM-turneringene føyer seg inn i rekken av avlyste turneringer på aldersbestemt nivå i norsk fotball som følge av virussituasjonen. Tidligere i uken ble det kjent at de landsdekkende seriene for G14, G16 og G19 avlyses fordi Norsk Toppfotball (NTF) ikke kan opprettholde den økonomiske støtten til ligaene.

– Det blir nok flere tilsvarende eksempler fremover, dessverre. Både nasjonalt og regionalt, med konkurranser og turneringer som ikke kan gjennomføres, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB torsdag.

– Du ser jo også at andre, faste cuper, som Norway Cup, henger i en tynn tråd. Dessverre er det sånn, tilføyde han.

Les også

Fotballpresidenten frykter konkurser i Klubb-Norge

I fotballforbundet er bekymringen stor med hensyn til konsekvensene pandemien kan få for norsk fotball. På torsdagens pressekonferanse sa fotballpresident Terje Svendsen at hele den norske fotballmodellen står i fare.

Han hevdet videre at to millioner mennesker er direkte eller indirekte berørt av fotballen i Norge.