Mjøndalen unngikk direkte nedrykk: – Gjorde vondt fra adamseple og ned til mellomgulvet

MJØNDALEN (VG) (Mjøndalen – Aalesund 3–0) I løpet av 45 innholdsrike minutter ble alt snudd på hodet i bunnstriden. Mjøndalen får nå muligheten til å berge plassen mot Sogndal 28. desember.

Det tok kun et drøyt kvarter før Mjøndalen klatret forbi Start og opp på kvalikplass.

Samtidig som Vålerenga valset over Start på Intility Arena, satte Sondre Liseth og Markus Nakkim inn 1–0 og 2–0 før 17 minutter var spilt.

– Det er en utakknemlig jobb å være forsvarsspiller, så det var deilig å prøve seg fremover i banen. Vi har sett fremover mot denne kampene lenge, og når vi hører hvordan det går på Intility så gir det energi til gutta, smiler Markus Nakkim til VG.

Alt gikk veien for Mjøndalen i løpet av kampens første 45 minutter.

– Det er sjokkerende og totalt uventet. Dette hadde vi ikke trodd, sier Gauseth til VG om at målforskjellen endret seg såpass i løpet av den første omgangen.

På overtid av første omgang økte Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth til 3–0 fra krittmerket. Nå ser han fram til Sogndal-kampen.

– Vi har fightet oss til en ny sjanse. Vi er ikke døde ennå og det er utrolig inspirerende. Vi føler vi har vunnet denne kvalikplassen her, smiler Gauseth.

Mjøndalen har ikke hamret inn mål denne sesongen. Selv fortapte Aalesund har scoret flere mål enn bruntrøyene, som sto med fattige 23 mål på 29 kamper før tirsdagens skjebnekamp.

– Hvordan var pulsen din utover kampen?

– Det gjorde vondt fra adamseplet og ned til mellomgulvet. Ut i kampen så vet jeg ikke hva som er gale. Er jeg stappmett eller sulten? Man vet liksom ikke helt hva som skjer, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til VG.

DRØMMEKVELD: Mjøndalen hamret tre baller i nettet før det var spilt en omgang på Consto Arena.

Allerede nedrykksklare Aalesund så imidlertid ut til å være mentalt alle andre steder enn på Consto Arena.

– Vi flytter ikke beina og ingenting funker, sier AaFK-trener Lars Arne Nilsen.

Gjestene var ikke i nærheten av noe som helst – og det kunne fort stått mer enn 3–0 til pause også.

I andre omgang handlet alt om å kontrollere i land seieren for Mjøndalen, som i løpet av en omgang hadde gått fra å trenge fire mål «sin vei», til å være tre mål foran.

STEMNING: Mjøndalen-fansen gjorde sitt beste for å oppildne sine gutter på Consto Arena.

Selv om Aalesund hevet seg et ørlite knepp etter pause, var Mjøndalen i praksis aldri truet.

– Først og fremst en stor lettelse. Vi visste vi måtte vinne med tre mål, også hjelper Vålerenga også. Vi viser vi er voksne og at vi er mentalt sterke. Jeg er stolt over måten vi vinner på i dag, sier målscorer Sondre Liseth til VG.

Seieren betyr at Mjøndalen skal spille kvalifiseringskamp mot Obos-treer Sogndal, som beseiret Ranheim tirsdag ettermiddag.

– Vi har ikke tenkt å bruke romjula på å ikke klare dette. Nå blir det jul hjemme, så er det tilbake på trening igjen første juledag, smiler Ole Amund Sveen til VG.

Kampen spilles på Intility Arena 28. desember.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk