Bale får knallhard kritikk etter skuffende Tottenham-tap

(Brighton - Tottenham 1–0) José Mourinhos menn leverte en svært tam forestilling og tapte for andre kamp på rad. Spesielt Gareth Bale får hard medfart etter oppgjøret.

SKUFFELSE: José Mourinho fant ikke noe godt svar på hvordan de skulle slå Brighton. Gareth Bale ble byttet ut etter en time.

– Han er en nydelig fyr og har hatt en bra karriere, men vil han virkelig være der? spør TV 2-ekspert Trevor Morley, som kaller Gareth Bales prestasjon «forferdelig».

Waliseren var særs anonym i den første omgangen på The Amex Stadium. Belgieren Leandro Trossard scoret vertenes mål i kampens 17. minutt, mens Tottenham skapte null og niks.

– Vi skapte ikke mye, sier Tottenham-manager José Mourinho til Sky Sports.

– Tror jeg kunne bidratt med like mye (lite) som Bale har gjort etter 23 minutter, tvitret Thorstein Helstad, som står bokført med 38 A-landskamper for Norge.

– Jeg vet ikke hva det er, det er bare ikke ham. Jeg er sjokkert over prestasjonen hans og vil bli overrasket om han dukker opp i andre omgang, sier Morley.

Grafikk: www.sofascore.com

Bale kom på banen i andre omgang, men etter et kvarter ble han erstattet av Lucas Moura – et bytte den tidligere England-spissen Rodney Marsh mener burde vært gjort til pause.

Fotballkorrespondenten Dan Kilpatrick i London Evening Standard skriver at Bale «ikke gjorde i nærheten av nok», mens Tottenham-kjenner Alasdair Gold kaller Bale «ganske ineffektiv».

Les også

Salah endte måltørken og senket West Ham med to praktmål

Den populære kontoen FootballJoe, som har mange humoristiske skråblikk på fotballen, latterliggjør Gareth Bale ved å skrive at «waliseren er så treg at han nettopp prøvde å spille vegg med Roman Pavljutsjenko».

Russeren spilte for Tottenham fra 2008 til 2012, i perioden da Gareth Bale sist var i Tottenham.

Bale ble hentet fra Real Madrid før inneværende sesong, men har ikke klart å markere seg skikkelig etter comebacket i Premier League.

Denne sesongen har det kun blitt 229 minutter i Premier League og ett mål for waliseren. Det kom i hjemmekampen mot Brighton.

Vingen har også slitt med skader denne sesongen. I Harry Kanes fravær klarte waliseren aldri å ta ansvar.

– Til syvende sist klarte vi ikke å score, sier Mourinho, som uttaler at han er fornøyd med innsatsen til spillerne.

AVGJORDE: Leandro Trossard satte inn scoringen som sikret seieren for Brighton.

Brighton var nærmere 2–0 enn Tottenham var utligning. På tampen av oppgjøret kontret vertene på fabelaktig vis.

Argentinske Alexis MacAllister slapp ballen til Pascal Gross, som spilte på tvers til Aaron Connolly. Hugo Lloris var utspilt, men Toby Alderweireld reddet mesterlig på streken.

Les også

Dobbel skade for Kane: – Har ikke råd til å miste ham

Likevel kunne Brighton-manager Graham Potter juble for klubbens første hjemmeseier i ligaen siden juni.

– Et metodisk, godt trent fotballag mot elleve planløse og sammenslengte individer, skriver den Sportbladet-journalisten Erik Niva, som også er Spurs-fan.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City55001431115
2Tottenham Hotspur5410135813
3Liverpool5410124813
4Arsenal541094513
5Brighton5401157812
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk