Gamst har lenge vært i tenkeboksen. Nå har han tatt avgjørelsen.

Morten Gamst Pedersen (39) velger å fortsette i Alta.

SIGNERER: Her skriver Morten Gamst Pedersen under på en ny avtale med Alta IF. Til venstre Aleksander Johansen og til høyre sportslig leder Bernt Berg.

Det forteller 2.-divisjonsklubben i en pressemelding fredag formiddag. Gamst Pedersen spilte også forrige sesong i klubben etter mange år på toppnivå. Han kjenner en revansjelyst etter at Alta i fjor ikke klarte å kjempe helt i toppen.

– Motivasjonen er å gjøre det man ikke fikk fullført i fjor. Det ble et antiklimaks med det som skjedde, sier Gamst til iTromsø fredag formiddag.

Takker TUIL

De siste månedene har Tromsø-bosatte Gamst trent i Tromsdalen – en klubb han nå blir å møte i seriespillet.

– Jeg har snakket med TUIL, og takket dem for å få være hos dem i vinter. Mye spennende på gang, og jeg ønsker dem mye lykke til, sier Gamst til iTromsø.

I fjor pendlet han til Tromsø i perioder, og det samme blir nok tilfellet for Gamst og samboeren også i år.

– Vi blir litt begge plasser, sier Gamst til iTromsø.

Om dette er siste kontrakten i en lang karriere vet han ikke.

– Muligheter kommer og muligheter går. Jeg kjenner alderen min, og venter ikke på noen langtidskontrakt noe sted, sier den tidligere landslagsspilleren som har signert ut sesongen i Alta.

De siste ukene har Gamst vært lenket til andre klubber, som 1.-divisjonslaget Ranheim. Også andre klubber i Norge har vært på banen, før valget nå altså har blitt Finnmarks stolthet.

I Alta gleder de seg over å ha Gamst tilbake.

– Morten var en flott og viktig type i garderoben vår i hele fjor, og vi har savnet både den ungdommelige personligheten hans, og gjennomprofesjonelle spilleren han er. Vi er glade for at han ønsket å være med oss enda et år, sier han.

TILBAKE: Morten Gamst Pedersen i aksjon for Alta IF i fjor.

Suksess i Alta

Morten Gamst Pedersen kom til TIL foran 2000-sesongen og ble sommeren 2004 solgt til engelske Blackburn Rovers der han spilte ni sesonger og scoret 35 mål på 288 kamper i Premier League.

I 2013/2014-sesongen spilte han for tyrkiske Karabükspor før han returnerte til Norge og Rosenborg der han spilte til 2016 før han kom hjem til Tromsø og igjen ble en viktig spiller for TIL helt til han ikke fikk fornyet tillit foran 2020-sesongen.

Han fikk 218 kamper og 55 scoringer for TIL i sin karriere før han returnerte til Finnmark og Alta IF foran fjorårets sesongen der det ble syv mål 13 kamper.

Siden oppstarten i år har han holdt formen ved like i Tromsdalen og TUIL helt frem til han altså igjen ble Alta-spiller.

På A-landslaget ble det 83 kamper og 17 scoringer.