TV 2 mener de blir boikottet av Solskjær: – Har ikke stilt til intervju siden mars

TV 2 har TV-rettighetene til Premier League, men opplever at Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær ikke vil snakke med dem.

Ifølge TV 2 vil ikke Ole Gunnar Solskjær stille opp i intervjuer med den norske rettighetshaveren.
  • Mats Haugland

Det var Dagbladet som omtalte saken først onsdag morgen.

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, forteller at Ole Gunnar Solskjær ikke har ønsket å stille til intervju med kanalens journalister siden mars.

Bakgrunnen er, ifølge Jansen Hagen, et intervju TV 2 hadde med den fornærmede kvinnen i den ene voldtektssaken mot en tidligere Molde-spiller. Der kritiserte hun støtten hun opplevde at Solskjær og Molde ga spilleren i saken.

– Tilbakemeldingene Solskjær gir oss via klubbens medieansvarlig er todelt. Det ene er saken i seg selv, med kritikken av Solskjær og Molde fra den fornærmede. Det andre er at vi oversatte saken til engelsk på våre egne nettsider, sier Jansen Hagen til Aftenposten.

TV 2 får lov til å delta på pressekonferanser med Solskjær, men får ikke egne intervjuer, slik de har hatt tidligere.

– Dette er verken en ideell eller hyggelig situasjon for oss å være i. Vi er rettighetshaver i Norge både for Premier League og Champions League, og vi har nytt godt av Solskjær-intervjuer på TV 2 på norsk. Der har han stilt opp for oss regelmessig fram til dette skjedde, sier Jansen Hagen.

Redaktør i TV 2 Sporten, Vegard Jansen Hagen.

Vil ha unnskyldning

Jansen Hagen forteller at Solskjær vil ha en «uforbeholden unnskyldning» fra kanalen.

– Hvis løsningen på dette er å gi en unnskyldning, så blir det vanskelig å finne sammen igjen. Slik vi ser det er ikke grunnlag for en unnskyldning. Det er et solid stykke journalistikk som vi står inne for, og da kan vi ikke gå rundt å be om unnskyldning for det, utdyper TV 2s sportsredaktør.

Han gir et konkret eksempel. Da TV 2 var på plass på indre bane i tyske Köln for å dekke finalespillet i Europa League i august, snakket Solskjær ifølge Jansen Hagen med flere utenlandske TV-stasjoner. Men da nordmannen kom til TV 2, ønsket han ikke å uttale seg.

– Det er en kjedelig situasjon, ikke minst for dem som er der nede for å gjøre en innsats på indre bane. Samtidig tror jeg alle ser at TV 2 har to oppdrag. Vi er rettighetshaver med det dét innebærer av begeistring og engasjement. Og så er vi en nyhetsorganisasjon, og med det innebærer et oppdrag som gjør at vi også skal drive kritisk journalistikk, sier Jansen Hagen.

Store summer involvert

TV 2 har hatt Premier League-rettighetene siden 2010, og har dem ut 2021/22-sesongen. Etter det overtar Nent Group.

For den forrige treårsperiode betalte TV 2 ifølge Dagens Næringsliv nær 1,9 milliarder kroner for rettighetene, men det er ikke kjent hvor mye kanalen betaler for inneværende periode.

TV 2s sportsredaktør kaller det «synd» at de nå opplever en boikott fra den største norske profilen i ligaen.

– Det er en ganske unik kombinasjon å være rettighetshaver og nyhetsformidler. Det er også en krevende kombinasjon, noe denne saken viser. Men vi kan ikke gå på akkord med nyhetsoppdraget, selv om det er store summer involvert, sier Jansen Hagen.

Som rettighetshaver har TV 2 større tilgang på klubbene. I tillegg har klubbene andre forpliktelser til dem enn medier som ikke er rettighetshavere.

– Kan du si noe om hvor mange ganger dere er blitt boikottet?

– Vi er på veldig mange av kampene, og har tilgang til intervjusituasjoner på indre bane, i spillertunnelen og inn i videre gemakker. Samtidig får vi også en del «sit-down»-intervjuer underveis. Det er disse Solskjær ikke lenger ønsker å stille opp på, sier Jansen Hagen.

Manchester United har foreløpig ikke besvart vår henvendelse onsdag. Til Dagbladet skriver klubbens kommunikasjonssjef, Karen Shotbolt, at Solskjær har «oppfylt alle forpliktelser han har overfor rettighetshaverne». Klubben svarte ikke på avisens ytterligere spørsmål om saken.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk