Henter landslagsspiller hjem fra England

RBK Kvinner forsterker. Nå er Kristine Leine klar for klubben.

Klar for Rosenborg: Kristine Leine.

Leine, som har spilt for engelske Reading de siste to årene, har skrevet under en avtale som binder henne til Rosenborg ut 2022.

– Jeg velger Rosenborg fordi det er en veldig spennende klubb. Jeg har fulgt dem siden klubben ble Rosenborg, og begynte den store utviklingen sin. Det er veldig kult å se, sier Leine til Adresseavisen.

Rosenborg-spillerne ble informert om signeringen på onsdagens trening.

– Det trigget meg veldig å komme til et lag som kommer til å spille om gullet og andre titler. Det blir veldig spennende, og jeg synes det er på tide å få oppleve det i karrieren min, sier hun.

24-åringen har tidligere spilt for Røa og Fortuna Ålesund, før hun dro til England i 2019.

Les også

Mente det hastet – nå har RBK utsatt lederjakten

Stopper og back

Kristine Minde skal bli mor, og blir ikke en del av RBK-laget denne sesongen. Dermed ble behovet for en ekstra forsvarsspiller stort.

– Jeg blir hentet som forsvarer, og kan spille både stopper og back. Hvor de trenger meg mest, er opp til treneren. Jeg er klar for begge deler, sier Leine.

Les også

Leine avslo ny proffkontrakt i England – vil returnere til norsk fotball

Les også

Dette er overgangsgrepet som skal sikre RBK-plass i Champions League

Tidligere i mai skrev VG at Leine ikke fortsetter karrieren i Reading, og for en måned siden bekreftet RBK-trener Steinar Lein overfor Adresseavisen at Leine var blant spillerne klubben hadde på blokken.

- Jaaaa, vi er jo der at vi sjekker ut, og det er klart at hun er en av dem vi sjekker og prøver å finne ut om skal hjem, og hvordan hun har det, sa han da.

Elleve landskamper

Nå er det altså ferdig sjekket ut.

Leine blir Rosenborgs fjerde heltidsprofesjonelle spiller. Fra før har klubben Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde og Mali Lilleås Næss.

Etter to år som heltidsproff i Reading, var det en slik tilværelse som fristet også i Trondheim.

– Utviklingen i Norge har vært ekstremt bra de siste årene. Det er en veldig jevn serie. Vålerenga, Sandviken, Lillestrøm og Avaldsnes har alle fått til gode lag, så jeg tror det blir veldig jevnt i toppen, sier hun.

Forsvarsspiller Leine har elleve landskamper. Den siste av dem så sent som mot Belgia i begynnelsen av april.

– Det har vært litt interesse fra forskjellige klubber, men Rosenborg var den som trigget mest, og jeg følte vi møtte hverandre på en best mulig måte. Jeg håper jeg kan være til god hjelp for klubben, sier hun.

Leine er ventet til Trondheim etter landslagspausen i begynnelsen av juni.