Fotball

Fransk fadese

<p>Frankrike viste lite som tydet på storhet i åpningskampen i ”dødens gruppe”. — Dette blir komplisert, sier den franske sjefen.</p><p><strong>SLIK VAR: <a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259605&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259605">Romania - Frankrike 0-0</a></strong><br></br> <strong>DIREKTE NÅ: <a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259606&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259606">Nederland - Italia</a></strong></p>

Chris Brunskill / BPIEuro 2008 - Group CRomania v France9th June, 2008--------------------Karim Benzema of France
  • Johannes Dobson

Oppgjøret mot Romania ble på forhånd pekt ut som kampen Frankrike skulle vinne. Men rumenerne la seg kompakt og nektet franskmennene rom. Laget fra Øst-Europa viste at de ikke ville bli noen kasteball i det som på forhånd har blitt spådd å være EMs vanskeligste gruppe.

— Jeg har sagt det siden trekningen. Dette er en komplisert gruppe, sier Frankrikes landslagssjef, Raymond Domenech.

Tam åpning

Innledningskampen i ”dødens gruppe” startet dødelig tamt. Første omgang ble en omgang uten de store målsjansene. Romania lå kompakt og nektet blåtrøyene rom.

Nærmest scoring var Nicolas Anelka. Chelseaspissen fikk et innlegg fra Franck Ribery, men klarte ikke heade ballen på mål fra drøye fem meter.

- Romania har et godt lag. De er solid, godt forberedt og gjorde det vanskelig for oss, sier Domenech.

Taktisk triumf

Andre omgang ble nok et langt gjesp uten de store høydepunktene. Nærmest var unggutten Karim Benzema etter 57 minutter. Spissen fikk ballen langs bakken fra Franck Ribery, men satte ballen rett på keeper Bogdan Lobont i Romaniaburet.

Romania spilte svært godt defensivt gjennom hele kampen og hindret de franske stjernene rom. Offensivt derimot var rumenerne svært svake og maktet ikke skape en kvalifisert målsjanse gjennom samtlige minutter, noe som resulterte i EMs første uavgjorte kamp og også den første uten scoringer.

- Det er ingen svake lag i denne gruppen. Alle kommer til å gjøre alt de kan for å vinne, men det har vi visst i seks måneder. Denne kampen var bare et bevis for det, sier Domenech.

Romanias sjef, Victor Piturca, var fornøyd med ett poeng.

- Jeg sa foran kampen at det kom til å bli vanskelig for begge lag, og det var et rettferdig resultat, sa han.

De to andre lagene i den knalltøffe gruppa er Nederland og Italia.

Les også

  1. Anelka mot antirekord

  2. Nederland scoret på alt

Les mer om

  1. Fotball-EM