Ulrik (20) mener pappa Truls er en god trenerkandidat for TIL

Ulrik Yttergård Jenssen (20) har aldri blitt trent av sin egen far. Nå håper han klubben vurderer faren Truls Jenssen (55) som en permanent løsning.

FAR OG SØNN: Truls Jenssen trente tirsdag sønnen Ulrik Yttergård Jenssen og resten av TIL sitt A-lag.

Ulrik Yttergård Jenssen måtte se hele 1–1-kampen mot Sandefjord fra benken, og ser fram til å spille under sin egen far.

– Jeg tror det blir bra det. Jeg tror han kommer til å skape ny giv i laget og det merket jeg allerede i dag, at det var bra trykk på trening, så jeg ser fram til det, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

– Blir det spesielt å spille under sin egen far?

– Ja, det blir jo det. Det handler bare om at vi klarer å ha et godt og profesjonelt forhold, så blir det bra, sier 20-åringen.

Les også

Ulrik (20) mener pappa Truls er en god trenerkandidat for TIL

Les også

Tromsø vurderer Kjetil Rekdal: – Vil tilbake til treneryrket

Ingen klippekort

Faktisk har Ulrik Yttergård Jenssen aldri blitt trent av sin far i oppveksten.

– Det har kun vært enkelttreninger når jeg var yngre, men jeg har aldri hatt ham som fast trener.

Han forventer ikke og automatisk være det første navnet i startoppstillingen på søndag på grunn av Jenssen-navnet.

– Det er bra konkurranse om plassene. Jeg skal bare gjøre alt jeg kan på trening for å få en av de plassene, sier Jenssen.

– Bør være en kandidat

Truls Jenssen er også en kandidat til å ta over permanent, noe Jenssen er enig i.

– Jeg tror absolutt han bør være en kandidat. Uansett hvordan det går mot Haugesund så har han bra erfaring, så han er absolutt en kandidat som bør vurderes, sier Jenssen om sin egen far.

– Har du noen formening om du håper han blir permant trener?

– Nei, jeg spiller bare fotball, så får styret og de som bestemmer, bestemme, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

– Må se framover

20-åringen som kom tilbake fra Lyon i fjor sommer, erkjenner at det har vært en tøff tid med trenersparkingen, men maner nå resten av spillerne og klubben til å se framover.

– Det er jo slik fotballen er. Resultatene gikk ikke helt vår vei, så jeg vet ikke om en endring kanskje måtte skje, men vi ser bare fremover nå mot neste kamp og legger bak oss det som har skjedd, så ser vi fremover og skal ta tre poeng mot Haugesund, sier Yttergård Jenssen.

Det samme mener kaptein Simen Wangberg.

– Vi ser egentlig bare fram mot det vi skal gjøre nå. Vi er litt ferdig med den saken. Det som har skjedd, har skjedd. Vi ønsker heller å fokusere på det som skjer framover med kamp allerede på søndagen, sier Wangberg, som er trygg på at Truls Jenssen er en bra midlertidig løsning.

– Jeg hadde Truls før i Brann (2013, red.anm.) og har et veldig bra inntrykk av han, både som person og fotballmann, så det tror jeg blir en bra løsning. I førsteomgang var det vel snakk om de første kampene nå, så driver de vel parallelt og ser på totalløsningen til slutt. Jeg regner med de har en plan bak det, og Truls er i hvert fall hovedtrener nå og inntil videre, så da tror jeg det blir en bra løsning, sier Wangberg, som også forteller om gode treningsuker og en samlet spillergruppe.

– Vi har også hatt bra fotballutbytte de siste to ukene, selv om vi ikke helt har fått det ut i poeng enda. Vi burde fått tre poeng sist og må bare fortsette den gode treningsuka med fokus og tilstedeværelse, så blir det poeng etter hvert, sier TIL-kapteinen.