Branns mentale test

<p>— Nå får vi se om det bor noe i spillerne og i apparatet, sier Erik Mjelde.</p>

Bergen 20120415.Brann - Strømsgodset 1-2 i eliteserien i fotball. Eliteserien fotball, Brann - Strømsgodset, Branns Erik Mjelde i mixed sone etter eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Strømsgodset på Brann stadion søndag kveld. Kampen ender 1-2. Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Branns tap for Haugesund lørdag gjør at det snakkes om krise i Bergen. De røde står med tre poeng etter fem kamper. Spillet bergenserne har vist, har heller ikke begeistret særlig mange.

Trolig foregår den tøffeste jobben for Brann fremover oppe i hodet på spillerne.

— Har dere skallene til å takle motgangen, Erik Mjelde?

- Det vil vise seg. Vi får se fremover nå om det bor noe i spillerne og i apparatet, og om vi klarer å løse dette.

Dagen derpå satt Mjelde med en dårlig følelse i kroppen.

— Du kan trygt si at dette ikke er en spesielt god dag. Det er tungt ikke bare med tapet mot Haugesund, men med den tøffe starten vi har fått, sier Mjelde.

- Ingen publikumskamp

Han mener Brann var på høyde med Haugesund, selv om hjemmelaget tok alle poengene.

— ¿Inntrykket jeg sitter igjen med, er at det var en jevn kamp. Ingen av lagene hadde noe voldsomt overtak, og det var ikke noen publikumskamp.

Det siste hadde heller ikke Brann noe mål om å bidra til, medgir Mjelde.

- Vi kom ikke ned der for å underholde, men jeg synes heller ikke at de klarte å prege kampen.

Bergens Tidendes kommentator Knut Langeland skrev i går at Brann fremsto som et «kjipalag».

«For hva er det vi ser når Brann spiler fotball? Jo, litt forenklet og litt tabloid ser vi lange spark og luftdueller, ispedd en drøss med innkast, noen frispark og cornere og andre dødballer. Det er en avgrunn mellom det folk forventer av Brann, og det bergenserne er i stand til å levere,» skrev Langeland.

- Vi slår en del langt, det gjør vi. Vi hadde suksess med den type fotball i fjor, og har kanskje ikke vært like heldige i år, sier Mjelde.

Skjønner frustrasjonen

Han er imidlertid ikke i tvil om at det finnes masse ferdigheter i Brann-laget.

— Jeg vil ikke påstå at vi ikke har ferdigheter. Men når det går dårlig, er det ofte vanskelig å få ut de ferdighetene som ligger der.

- Plager presset fra publikum og omgivelsene ellers deg?

- Det plager meg ikke, selv om jeg skulle ønsket at vi hadde spilt god fotball og vunnet kamper. Når vi ikke gjør det, har jeg ikke noe problem med å skjønne frustrasjonen fra supporterne.

Vraket

— Det går ikke på at vi ikke vil, men akkurat nå evner vi ikke. Det gjelder å få humøret tilbake og troen på at vi kan snu det. Gruppen må stå sammen og dra i samme retning, det er veldig viktig, sier Mjelde.

Selv startet han på reservebenken mot Haugesund. Han kom inn etter 57 minutter, for en skadet Hassan El Fakiri.

- Å starte på benken, er aldri gøy. Bentley og jeg har kjempet om venstrekanten denne sesongen, og nå følte kanskje Rune (Skarsfjord) at det var Bentley sin tur. Men det var utrolig gøy å komme inn sentralt. Jeg liker veldig godt å spille der, sier Mjelde.

- Forstår du vrakingen?

— Når man har tapt tre av fire kamper, kan ingen føle seg trygg på en plass på laget. I og med at jeg konkurrerer med en så god spiler som Bentley, kan jeg fort være den som blir satt ut.

- Trenger en seier

Før sesongen var optimismen stor i Bergen. Etter en overraskende fjerdeplass i fjor, ble det snakket om medaljer i år. Nå mener Mjelde at det ikke bør være tema hvordan man ligger an i forhold til de beste lagene.

- Vi skal overhodet ikke ha fokus på medaljer nå når vi har tapt fire av fem. Vi skal ikke tenke så langt frem i tid, men prøve å vinne neste kamp. Det er kjedelig, men vi kan ikke gjøre noe annet slik situasjonen er.

Det er Martin Andresens Vålerenga som kommer til Brann Stadion om seks dager.

— Vi trenger en seier, det er ikke tvil om det, slår Mjelde fast.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk