Fotball

Ciljan: - Dette var veldig godt!

<p>For første gang siden august startet Per Ciljan Skjelbred tirsdag kveld for Hamburg.</p>

Per s
  • Roy Tommy Bråten
  • Ole Kristian Sagbakken

Hamburg – Schalke 3-1:

HAMBURG (adressa.no): For første gang siden august startet Per Ciljan Skjelbred i går for Hamburg.

25-åringen ble applaudert kraftig for innsatsen etter å ha bidratt til seier over Schalke 04. 25. august startet Ciljan mot Nürnberg. Da ble han byttet ut etter 70 minutter. Siden hadde han spilt fattige to minutter — inntil i går kveld.

— Dette var veldig godt! Vi slo et av topplagene, og jeg føler jeg fikk spilt en god kamp, smiler Per Ciljan Skjelbred til Adresseavisen.

I går fikk han sjansen fra start mot Schalke 04, og foran 50 000 tilskuere klarte Ciljan seg bra i 3-1-seieren. Midtbanespilleren la ned meter, sklitaklet, tok med seg ballen – og spilte smart videre når han var i trengte posisjoner.

Fikk krampe

Etter Hamburgs 2-0-scoring signert Artjom Rudnes i det 64. minutt gikk den tidligere RBK-spilleren mot Hamburg-trener Thorsten Fink og sa fra om at han hadde fått krampe. Fem minutter senere ble han derfor tatt av banen – til stående applaus. Lettet og glad over at han tok vare på muligheten løftet han hånden over hodet, og takket hjemmefansen.

— Det er ikke så ofte jeg får krampe. Men jeg fikk beskjed om å løpe mye, og det gjorde jeg, sier Skjelbred selv, som innrømmer at han også var lettet over å få sjansen igjen.

— Det har jo gått litt opp og ned. Jeg har alltid følt at jeg har vært nære, men det er veldig mange gode spillere på dette laget. Men jeg føler jeg tok vare på muligheten, og det var herlig, sier han.

Skalp for Hamburg

En av Hamburgs gode spillere er Maximillan Beister, og i går ble han kampens store spiller. Først scoret han etter et langskudd, før angriperen elegant spilte Rudnes gjennom med hælen.

Etter målet lettet taket over Imtech Arena, som det også gjorde da Milanj Badelj punkterte kampen etter et straffespark på overtid. Dermed tok Ciljan og co en liten skalp, i en kamp hvor laget manglet både midtbanestjernen Rafael Van der Vaaart og toppscorer Heung-Min Son fra Sør-Korera.

— Vi slo et av de beste lagene i bundesliga, slår midtbanespillren fast.

Med seieren klatret Hamburg til åttendeplass på tabellen, mens Schalke 04 beholder tredjeplassen – tross tapet.

Les også

  1. Ciljan endelig i sentrum

Les mer om

  1. Tysk fotball