Fotball

Rike bakmenn i Jerv og Arendal

Knut Ugland er enearving i Ugland-konsernet, selskapet som har støttet Jerv i en årerekke.

Dette tjente fotballpersonlighetene på Sørlandet i fjor.

  • Håvard Karlsen

KRISTIANSAND (fvn.no): Jerv har levert en imponerende sesong, og kjemper helt i toppen av 1. divisjon. Laget har fortsatt en mulighet til å sikre seg et direkte opprykk til eliteserien når det gjenstår tre serierunder.

I Grimstad har Ugland-familien alltid vært en solid støttespiller for Jerv. Knut Ugland er enearving til konsernet, som er hovedsponsor for klubben. I 2015 hadde den tidligere keeperen en skattbar inntekt på over 150 millioner kroner. Formuen var på nesten 1,7 milliarder kroner.

Jervs styreleder Per Gunnar Topland tjente over 1,7 millioner kroner i fjor, og står bokført med en formue på over 30 millioner kroner.

Les også

  1. To Start-spillere tjente mer enn én million i fjor

Per Gunnar Topland er styrelder i Jerv.

Arendals millionær

Arendal har allerede rykket opp til 1. divisjon. I den klubben er det Jan Sigurd Otterlei som styrer sjappa. Styrelederen i klubben har ifølge Agderposten brukt rundt 30 millioner kroner på Arendal Fotball de siste årene.

— Da vi startet hadde vi en klar målsetting om å ta oss oppover i divisjonssystemet. Selv har jeg puttet inn ganske mye penger. Jeg vil tro jeg samlet har brukt rundt 30 millioner gjennom disse årene, sa Otterlei til avisen da opprykket var sikret.

Ifølge skattelistene, har Otterlei en formue på 84.337.231 kroner for 2015.

Jan Sigurd Otterlei (t.v.) er styreleder i Arendal Fotball.

Lyngdøl på toppen

Av fotballspillerne fra Sørlandet, skiller Stefan Strandberg seg ut. Han hadde en skattbar inntekt på 4.588.941 millioner kroner, og en formue på 5.855.903 millioner kroner i 2015. Strandberg meldte overgang fra Rosenborg til Krasnodar i fjor sommer. Ifølge Adresseavisen var lyngdølens avtale med den russiske toppklubben verdt 70 millioner kroner, over de fire årene kontrakten varte.

Midtstopperen, som har startet de to siste VM-kvalifiseringskampene, ble i sommer utleid til 2. Bundesligaklubben Hannover.

Les også

Northug hadde ti ganger høyere inntekt i fjor enn året før

Stefan Strandberg tjente mest av fotballspillerne fra Sørlandet i fjor.

20 millioner i formue

Blant fotballspillerne, er det Lene Mykjåland som står oppført med høyest formue. Landslagsspilleren, som legger opp etter årets sesong, står bokført med i overkant av 20 millioner kroner i formue for 2015. Mykjåland eier en fjerdedel av faren Franks selskap Fit Holding AS, som igjen eier Next Sport.

Les mer om

  1. FK Jerv