Fotball

Pedersen reddet Strømsgodset i Sandefjord

Marcus Pedersen stanget inn vinnermålet da Strømsgodset vant 2-1 borte mot Sandefjord.

Marcus Pedersen ble Strømsgodsets store helt mot Sandefjord. Foto: Bildbyrån

Sandefjord 1–2 Strømsgodset

Det var ikke mye som varmet hjemmepublikummet i Sandefjord søndag kveld. I tungt regnvær og ikke altfor mange grader i luften kom riktignok Sandefjord best i gang, og burde ha tatt ledelsen drøye kvarteret ut i kampen.

Victor Demba Bindia kunne headet et innlegg inn i åpent mål, men traff ikke skikkelig med pannen. Ballen spratt i bakken før Jonathan Parr reddet Strømsgodset.

Mål ble det derimot etter halvtimen. Det kom til gjestene fra Drammen. Eirik Ulland Andersen dunket ballen i mål fra kanten. Scoringen kom etter at Strømsgodset hadde kommet mer med i spillet.

Sandefjord var flere ganger nær en utligning i første omgang, men måtte vente til etter pause før de fikk uttelling.

Les også

Utrolige sifre da Vålerenga herjet: – Ser ut som Barcelona

Like langt

Annen omgang var ikke mer enn minuttet gammel før Flamur Kastrati gjorde som han har gjort mange ganger før denne sesongen. Joackim Olsen Solberg sendte av gårde et skudd som Godset-keeper Espen Bugge Pettersen måtte gi retur på. Returen tok Kastrati seg av, og lagene var like langt.

Sandefjord fortsatte å skape sjanser, men igjen var det Strømsgodset som gikk opp i ledelsen.

Et glitrende innlegg fra Lars Vilsvik traff Marcus Pedersen som stanget ballen via keeper, stanga og i mål. Da gjensto det i underkant av halvtimen av kampen.

Les også

Første borteseier på fem måneder sendte TIL over streken

Kjemperedning

Kampen vippet så litt fram og tilbake, med et ørlite overtak til Sandefjord, før hjemmelaget tok fullstendig over de siste 15 minuttene.

Godset-keeper Espen Bugge Pettersen nektet sin gamle klubb utligning med en kjemperedning helt på tampen av kampen. Keeperen er en legende i klubben han spilte for fra 2001 til 2010.

Strømsgodset var mot slutten mest interessert i å dra ned tempoet og drøye tiden der det var mulig. I kampens siste spilleminutt burde Strømsgodset ha satt spikeren i kista, men Bassel Jradi avsluttet rett på keeper fra hjørnet av femmeteren.

Med seieren har drammenserne 41 poeng, mens Sandefjord blir liggende med 33.