Fotball

Gunnarsson har hjemlengsel

<p>Men avviser ikke en gjenforening med Jan Jönsson.</p>

Skien 20120916.Odd Grenland - Stabæk 1-2 i eliteserien i fotball på Skagerak Arrena.Stabæks Veigar Páll Gunnarsson etter eliteseriekampen i fotball på Skagerak Arena mellom Odd Grenland og Stabæk søndag kveld. Stabæk vant kampen 2-1.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
  • Thomas Nystrøm

Den mye omtalte overgangen til Vålerenga før denne sesongen endte med fiasko for Veigar Pall Gunnarsson.

Dermed ble det en retur til kjente og trygge omgivelser på Nadderud.

Men heller ikke det blir nødvendigvis noe langvarig stoppested. Den siste tiden har Gunnarsson gitt uttrykk for hjemlengsel — retning Island.

Søndag viste imidlertid at Gunnarsson begynner å finne tilbake til sitt gamle nivå på banen - og det er en stund siden sist.

Før pause trillet han rundt med et Hønefoss-forsvar som normalt er veldig gjerrige bakover. Lagkamerat Franck Boli fikk servert den ene krempasningen etter den andre, og burde sendt bærumslaget i føringen før hvilen.

- Jo, jeg er absolutt fornøyd med egen innsats i dag, forteller Veigar, noe mindre fornøyd med at Stabæk måtte nøye seg med ett poeng i 0-0-kampen.

Gunnarsson måtte også ut med skade i andre omgang.

— Jeg fikk en smell i kneet. Det stivnet til i pausen, men jeg ville prøve å spille videre. Dessverre holdt jeg ikke kampen ut.

- Mest opptatt av trivsel

På spørsmål om neste sesong sier Gunnarsson først følgende;

- Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal flytte hjem til Island eller ikke. Hvis jeg blir i Norge, er det kun Stabæk som gjelder. Jeg har andre tanker enn før om fotball. Nå er jeg mest opptatt av å trives.

- Du har ikke kontrakt for neste sesong?

— Vel, kontrakten går ut etter denne sesongen. Men jeg har en avtale med Stabæk om at dersom jeg blir i Norge, er det de som har eiendomsretten til min spillerlisens.

- Det er ikke mange måneder siden Jan Jönsson ville ha deg til Lerkendal. Nå som formen er sterkt stigende; frister det ikke med å avslutte karrieren for Rosenborg?

- Det er opp til Stabæk å avgjøre. Dersom Stabæk vil selge, og det kommer et tilbud fra Rosenborg, da kan det være aktuelt.

Belsvik vil ha Veigar

Petter Belsvik skvetter litt når han blir konfrontert med Gunnarssons uttalelser.

— Jeg vil svært gjerne ha med Veigar videre. Han har begynt å finne tilbake smilet igjen, og når han leverer som i dag er han en klassespiller som er enormt viktig for oss.

— Legger du som trener ned et slags veto mot salg til annen norsk klubb?

— Nei, det kommer helt an på tilbudet som kommer. Men dette vil jeg ikke tenke på før det blir aktuelt uansett. Foreløpig er dette bare hypoteser, sier Belsvik.

Les også

  1. Keeper Clark lot skjellsordene hagle

  2. Målløst i Hønefoss

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1282222111126
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien