Fotball

Disse fikk Huseklepp hjem til Brann

<p>Bidrar med millioner, men Huseklepp får ikke nummer 23 på ryggen.</p>

ERIK HUSEKLEPP SIGNERER FOR BRANN. Sponsorer og ørdfører.
 • Christer Sævig

BRANN STADION (bt.no): Bilfirmaet Auto 23, Jan Bergs private firma Jb EL-prosjektering og en anonym aktør har alle gått inn i et spleiselag med Brann. Pengene går til å finansiere lønnen til Erik Huseklepp, velvilligheten har vært helt avgjørende for å få overgangen spikret.

De var på plass på Stadion tirsdag, da landslagsspilleren signerte kontrakten som varer i fire og et halvt år.

— Jeg har vært med på å støtte Brann siden Helstad dro i 2008. Jeg bidrar fordi jeg synes det er viktig for Bergen. Skal vi ha fulle hus må det være gladfotball, og da må vi ha gode spillere og profiler som Erik, sier Jan Berg.

Fikk ikke nummer 23

Berg vil ikke ut med hvor mye penger han betaler. Det vil heller ikke Auto 23. De er tilbake på banen igjen etter den vellykkete handelen de hadde med Seyi Olofinjana, da satt de igjen med millioner.

— Økonomi har ikke vært i førersetet for oss nå. Vi synes dette er gøy, og Erik Huseklepp blir en god ambassadør for oss, sier direktør Jostein Hatlebrekke.

Nevnte Olofinjana spilte med nummer 23 på ryggen, dette tallet hadde også Brann forespeilet bilistene hos Huseklepp. Men denne sesongen spiller Tomasz Sokolowski med dette nummeret, og Norges fotballforbund har strenge regler på draktbytter.

— Reglene er sånn at man ikke kan bytte draktnummer midt i sesongen, sier Rolf-Magne Walstad, klubbens sportslig administrative ansvarlige.

Derfor vil Huseklepp løpe rundt med nummer 13, i hvert fall ut 2012.

— 23 er et viktig tall for oss, samtidig har vi stor respekt for den spilleren som har det tallet i dag. Vi får se på hvordan dette løser seg etter hvert, sier Hatlebrekke.

Jan Berg hyller måten Brann har ryddet opp i sine problemer på, og mener de fortjener skryt:

— Brann drives svært godt. Jeg synes Roald Bruun-Hanssen, treneren, spillerne og resten av administrasjonen jobber bra, de har rett fokus, sier Berg, som tidligere har bidratt med brasilianske spillere til Sportsklubben.

-En jubeldag

Rune Skarsfjord er henrykt over støtten Brann har fått fra byens støttespillere. Han er ikke sikker på om Erik Huseklepp hadde vært klar for klubben uten hjelp.

— Nei, det er ikke sikkert. Vi er utrolig takknemlige. Dette var en spiller vi egentlig ikke hadde råd til, sier Rune Skarsfjord.

Han fikk klemmer og masse gratulasjoner av ordfører Trude Drevland. Hun var på plass for å se en av sine favorittspillere signere kontrakten tirsdag. Hun jublet og startet en applaus da det hele var et faktum.

- En jubeldag. Jeg er så glad. Endelig er han kommet «hem». Jeg skjønner egentlig ikke hva han gjorde i Portsmouth og Bari, sier Drevland.

— Det er veldig hyggelig å være tilbake i Brann, familiesituasjonen min gjorde at dette var det beste for meg nå. Jeg er veldig takknemlig for de som har hjulpet meg tilbake, sa Huseklepp.

 1. Les også

  Her er han i rødt

 2. Les også

  Huseklepp skriver under tirsdag

 3. Les også

  En stjerne vender hjem

 4. Les også

  Huseklepp &laquo;kommer hem&raquo;, Brann tror effekten kan bli ekstrem

 5. Les også

  Portsmouth: - Huseklepp er Brann-klar

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Like etter kollapsen fjernet arkitektfirmaet bildet av Tretten bro fra hjemmesiden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5