Nye helter i Drammen

<p>Nå håper Strømsgodset på den første pokalen siden 1991.</p>

Den gang var det Odd Johnsen som ble den store helten, da Strømsgodset slo Rosenborg 3-2. Bildene fra seieren henger fortsatt i klubblokalene. Men nå er det nye helter i Drammen: Jason Morrison, Muhamed Keita og Ola Kamara. Og et kobbel andre. Og se ikke bort fra at det kommer opp noen bilder etter cupsemifinalen mot Odd Grenland også. For når det virkelig gjaldt som mest, leverte hjemmelaget en av sine beste kamper denne sesongen. Til slutt ble det 2-0 og nå venter en ny cupfinale.

– Det er den råeste kampen vi har spilt i år, sier trener Ronny Deila.

– Den er så viktig og vi møter et veldig godt bortelag, men så klarer vi å spille så bra. Dette var 120 minutter med kvalitet. Vi bare fortsetter og fortsetter og fortsetter.

GODSET-JUBEL: Strømsgodset er klare for cupfinale mot Follo. (Foto: Digitalsport)

Større enn Start-sølv

Glenn Andersen mener at det er det største han har opplevd som fotballspiller.

– Selvfølgelig. Jeg vant sølv med Start, men dette er større. Den gang var jeg inn og ut av laget. Cupfinalen er den største enkeltkampen du kan spille og det er det ikke mange fotballspillere som får muligheten til.

– Dere styrte kampen – uten å score. Var dere redd for at målet aldri skulle komme?

– Det kan jo fort snike seg inn en sånn følelse. Jeg trodde vi skulle avgjøre før 90 minutters spill, men jeg visste at vi kom til å få noen store sjanser i ekstraomgangene. De begynte å bli slitne og vi holdt trykket oppe. Vi fikk mange dødballer og unggutta på midtbanen løp som gærne. Det virka som om alle hadde bestemt seg for at vi skulle til Ullevaal.

I vårkampen vant Odd Grenland 4-0 på Marienlyst. Da lyktes de med å ligge lavt – og kontre. Samme taktikk fungerte dårlig i cupsemifinalen.

– Det var kanskje greit å slippe og spille mot Peter Kovacs også?

– Hehe. Det gjorde ikke noe det, nei. Jeg kjenner Peter godt, men det betyr ikke at jeg liker å spille mot ham for det. Det er 100 kilo med muskler. Det er litt lettere å møte spillere som er jevnstore.

LES OGSÅ: Godset til finalen | Røk for fjerde gang

Berget tilbake

Jo Inge Berget ble kasta inn som joker noen minutter før full tid. Unggutten som har vært ute i lang tid med skade vant corneren som førte til 1-0 målet. Selv mener han at drøyt 35 minutters kampfotball holdt i massevis.

– Jeg ble sliten litt av dette, jeg. Det mangler fortsatt mye på kampformen, men i en kamp som denne hadde det ikke vært noe problem å bare spille og spille.

– Er det det største du har opplevd?

– Ja. Jeg har ikke vært i nærheten i noen av de andre klubbene jeg har vært i. Dette er kjempestort.

Follo i finalen

Nå venter lille Follo i finalen. Den kampen nekter Ronny Deila å ta lett på.

– Vi er bedre enn Follo hvis vi spiller som i dag. Men når RBK taper, kan vi også tape, sier han.

– Men jeg har lyst på ei bøtte til – jeg har vunnet en tidligere (med Odd Grenland). Og jeg tror spillerne har veldig lyst til å hente hjem pokalen.

svp://95566?view=ap