Fotball

Celtic i prekær spisstrøbbel før Rosenborg-kampen

– Vi må finne den riktige løsningen.

Moussa Dembélé kan miste RBK-kampen. Her jubler han for en scoring mot Borussia Mönchengladbach forrige sesong.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Celtic er under stort press før Champions League-kvalifiseringen mot Rosenborg. Det skotske fotballpublikummet krever avansement.

Mannskapet fra Glasgow imidlertid stille kraftig svekket i det første oppgjøret, som spilles på Celtic Park onsdag kveld.

På en pressekonferanse onsdag bekrefter Celtic-manager Brendan Rodgers at lagets stjernespiss Moussa Dembélé trolig går glipp av kampen.

– Han har en mulig skade. Vi bare venter på bekreftelsen, sier Rodgers ifølge klubbens Twitter-konto.

Fikk du med deg at du ikke får se kampen på norsk TV? Her er årsaken:

Les også

Celtic nekter å selge rettighetene: Norske TV-seere får ikke sett Rosenborgs storkamp

– Sånt skjer

Celtic har et aldri så lite spissproblem før Rosenborg-kampen. Fra før av er spissen Leigh Griffiths ute med suspensjon.

– Så vi kan være uten Dembélé og Griffiths i morgen kveld. Sånt skjer. Vi må bare finne den riktige løsningen for å få det til å fungere, sier Rodgers, som har en fortid i Swansea og Liverpool.

Brendan Rodgers kan

Det er ingen tvil om at Dembélé-skaden kan være et stort tap for Celtic. Dembélé har i lang tid blitt koblet til en overgang til Premier League. Britiske tabloidaviser har spekulert rundt en prislapp i nærheten av 40 millioner pund (rundt 420 millioner kroner).

Forrige sesong scoret Dembélé 17 mål på 29 ligakamper.

– Han hadde en fantastisk sesong i fjor. Det er klart at han og Griffith, som er utestengt, er viktige. Han er definitivt en bra herremann, så får vi håpe at han har hatt en lang og god ferie som har spist og drukket seg litt ut av kampform, var Kåre Ingebrigtsens kommentar om Celtics stjerneskudd da han ble spurt om Dembeles viktighet mandag.

Les mer om

  1. Celtic FC
  2. Rosenborg BK
  3. Champions League