VIF-Fellah vraket igjen

Vålerenga til Åråsen uten midtbanespilleren i troppen.

VRAKET: Mohammed Fellah får ikke være med til Lillestrøm.

Søndag reiser Kjetil Rekdal og Vålerenga til Åråsen for å møte erkerival Lillestrøm. Rekdal kan velge fra en fulltallig og skadefri tropp, dermed er konkurransen om plassene både på laget og i troppen stor. Det betyr at blant andre Mohammed Fellah blir igjen i Oslo når troppen reiser til Åråsen.

— Det er noen valg vi må ta om hvem som skal være med i troppen. Det må være balanse i hva vi har på benken, det er noe vi tenker på når vi tar ut en tropp og det er ikke plass til alle. Det blir et valg om vi skal ta med Bojan, Doffen, Berre, Calvo eller Fredheim Holm, sier Kjetil Rekdal til Aftenposten.

Han har funnet plass til alle de nevnte i troppen, mens spillere som Aaron Samuel og Fellah ikke er funnet verdig en plass i troppen.

Skadet

Fellah, som har et halvt år igjen av kontrakten med Vålerenga, har slitt fælt med skader denne sesongen. Etter å ha vært med landslaget til Afrika på nyåret fikk han vinteren og våren ødelagt av skade i en treningskamp mot Bærum. Opptrening, nye skader og opptrening igjen har gjort at hele vårsesongen nærmest har blitt ødelagt. Fellah ønsker seg til utlandet, men har ikke fått vist seg frem for potensielle nye klubber denne våren.

Nå er han altså ute av troppen mot Lillestrøm etter også ha blitt vraket fra troppen til hjemmekampen mot Molde sist helg.

- Fellah er i god trening og når han får trent seg opp og hevet seg så begynner han å pushe på for å komme seg inn på laget. Han må bare stå på videre og komme seg i kampform. Han er på bedringens vei, men vi må huske på at han har vært skadet. Nå får han trene godt i morgen og så får vi se om han skal spille rekruttkamp på mandag. Både Fellah og Bojan Zajic må bruke tiden godt nå for å komme seg i skikkelig form og så være med og spille, sier Rekdal.

Fegor Ogude er tilbake for Vålerenga etter å ha spilt prøve-VM med Nigeria i Brasil. Tilbake er også Giancarlo Gonzalez som har sonet karantene.

— Fegor har vært ute og reist og spilt tre kamper for Nigerie. Det virker som har gjort ham godt. Så får vi se i morgen om han er i stand til å levere som vi vet han kan og bør gjøre.

Erkerival

Rekdal ladet opp til kampen sammen med familien hjemme på Ottestad rett utenfor Hamar, og gleder seg til kampen mot VIFs erkerival.

— Jeg gleder meg til å komme til alle arenaer og til alle kamper i eliteserien. Den dagen jeg ikke gleder meg til kamper er jeg ikke trener lenger, sier Rekdal.

- Hvordan ser det ut før møtet med Lillestrøm?

— Det svinger jo fortsatt voldsomt, slik det har gjort i hele år. Men det positivt er at vi scorer mål. Vi har scoret tre mål både mot Sarpsborg, Molde og Sogndal, men vi slipper inn for mye. Det er i grunn den samme melodien. Mot Sogndal, og mot Molde, går vi fra å være veldig gode til fryktelig rufsete. Vi har ikke fått knekt den koden som går ustabilitet, sier Rekdal.

Etter de siste dager hendelser med ødeleggingen av statuen av Tom Lund utenfor Åråsen, samt noen Vålerenga-supporteres besøk til Åråsen grytidlig lørdag morgen, har Rekdal fokus på det som skjer på banen, ikke på tribunen.

- Det bruker jeg ikke energi på i det hele tatt. Jeg er fotballtrener, sier han.

— Men jeg er ikke bekymret for det som skjer på banen. Det er tøffe tak, men det har aldri utartet seg til noe problem så lenge jeg kan huske.

Vålerengas tropp mot Lillestrøm:

Lars Hirschfeld, Gudmund Taksdal Kongshavn, André Muri, Jan Lecjaks, Simon Larsen, Daniel Fredheim Holm, Jan Gunnar Solli, Torgeir Børven, Morten Berre, Fegor Ogude, Joachim Thomassen, Giancarlo González, Christian Grindheim, Mustafa Abdellaoue, Diego Calvo, Kristofer Hæstad, Bojan Zajic, Marcel Wawrzynkiewicz.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk