Fotball

Kortvarig opptur for Liverpool

<p>Jubel i rettssalen, men på fotballbanen er Liverpool et taperlag.</p>

Mikel Arteta of Everton scores against Liverpool--------------------Matt West / BPIBarclays Premier LeagueEverton v Liverpool17 October 2010Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

 • Bernhard Veland

FORTVILET: Fernando Torres ser ikke ut til å vite hvor han skal gjøre av seg. Foto: Digitalsport

Tim Cahill of Everton celebrates opening the scoring against Liverpool--------------------Matt West / BPIBarclays Premier LeagueEverton v Liverpool17 October 2010Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

Den siste uken har vært en evig rekke av parodiske eierskifter, styremøter og rettsforhandlinger for Liverpool. Fredag ble det klart at amerikanske NEVS tar over som eiere, dermed er de forhatte Hicks og Gillett ute av dansen, noe som ble møtt av jublende røde fanskarer.

De nye Liverpool-eierne hadde egentlig ikke tenk å se kampen, men John W. Henry og Tom Werner ombestemte seg i siste liten. I strålende solskinn kunne de ta plass på Goodison Park.

— Vi er fotballfans, er her for å se laget og håper fokus vil være på kampen. Jeg vet at dette er en veldig viktig kamp. Dette er en veldig spennede dag for begge lag, og jeg ønsket å få oppleve dette, sa Henry før avspark ifølge NTB.

Men de debuterte med tap.

Manager Roy Hodgson satt ikke trygt før kampen, og med tap for byrivalen, blir det nok enda flere rop om "Kenny Dalglish" blant fansen. Hodgson selv vil ikke gå med på at klubben er i krise.

- Jeg synes ikke dette er noen krise, fordi måten vi spilte på i dag, var ikke spillet til et nedrykkslag. Vi må se på oss selv som uheldige. Jeg spør meg selv; hvordan er det mulig å tape 0-2, når vi spiller så bra? Vi hadde ballen mye, men klarte ikke å skape store målsjanser. Evertons forsvar skal ha sin del av æren, men vi klarte ikke å legge nok press på dem, sier han til BBC.

Startet tafatt

Tidligere lokaloppgjør mellom Everton og Liverpool har vært preget av tøffe tak og hardt spill. Men i dag startet kampen litt tafatt.

Everton var likevel det beste laget, og produserte mest. Phil Jagielka fikk den første muligheten etter drøye ti minutter, men skuddet fra 13 meter gikk over. Sylvain Distin fikk også en sjanse etter å ha vendt vekk Liverpool-forsvaret på 16-meteren. Skuddet gikk via en spiller og til corner.

Etter drøye 20 minutter kom Liverpool til sin første avslutning. Joe Cole la inn fra venstre, Fernando Torres stusset ballen mot mål, men Everton-keeper Tim Howard fikk slått ballen til corner.

Men Everton var det beste laget, og fikk betalt etter en drøy halvtime. Seamus Coleman tok med ballen ned til linja på høyrekanten, før han slo inn foran mål. Der hadde Tim Cahill gått på ett av sine mange løp, og australieneren møtte ballen perfekt. Liverpool-keeper Pepe Reina kunne lite gjøre, og ballen føk opp i nettaket.

Etter hvert som kampen utviklet seg kom også temperaturen. Før pause hadde dommer Webb delt ut gule kort til Liverpools Maxi Rodriguez og Raul Meireles og Evertons målscorer Tim Cahill.

Beholdt føringen

Etter pause beholdt Everton føringen i kampen. Liverpool slet med bevegelsen, og fant ikke hverandre med pasningene. Det var tydelig å se at det er mye som ikke stemmer for de røde for tiden.

Kun fem minutter ut i omgangen ble vanskelig til verre for Roy Hodgsons mannskap. Mikel Arteta fikk stå helt umarkert i returrommet etter en corner. Fra omtrent 20 meter knallet den lille spanjolen til. Keeper Reina så ikke utgangen av skuddet, og rakk ikke å reagere før det harde skuddet var i mål.

Evertons manager David Moyes sa følgende etter kampen.

- I dag viste spillerne stort engasjement, vi spilte godt helt fra start, selv om vi har spilt bedre i andre kamper denne sesongen. Men dette var et lokalderby, minner han om.

Everton klatret til en 11. plass etter seieren mot erkerivalen.

— Vi er på vei bort fra den gale enden av tabellen og er gode nok til å kjempe i toppen, sier han til Sky Sports.

Mens en tydelig fortvilet manager Roy Hodgson forsøket å mane til innsats fra sidelinjen, jagde Liverpool desperat en redusering mot slutten. Det klarte de aldri.

Dermed må den røde delen av Beatles-byen nok en gang konstatere at krisen fortsetter, iallfall på banen.

Liverpool ligger på nest sisteplass etter åtte spilte serierunder. Hele tabellen her!

En av mange årsaker til Liverpools elendige sesongstart, er en Fernando Torres fullstendig ute av form.

- Jeg tror ikke han er fysisk ute av form, han er skadefri. Torres ble kritisert for innsatsen i VM, og mentalt sliter han litt. Han trenger et mål for å få selvtilliten tilbake, mener Roy Hodgson.

 1. Les også

  Tévez holder liv i Citys gulldrøm

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Blackpool sjokkerte på Anfield

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Hodgson: - Det har vært en rar uke

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Sørensen ut på båre i sterk Stoke-seier

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Chelsea taper terreng

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Liverpool snytt for seier på overtid

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Lennon ble Tottenhams overtidshelt