Fotball

Elverum utlignet fem minutter på overtid - Vi fulgte kampen live!

TUIL ledet nesten hele kampen, men Elverum utlignet på dramatisk vis fem minutter på overtid.

Får Tromsdalen-spillerne mer å juble for? Foto: DANIEL LILLEENG

 • Robin Andersen

Elverum 1–1 TUIL

FULL TID: Scoringa var det siste som skjedde i kampen! Dramatisk avslutning på oppgjøret, og det ender 1–1 på Elverum stadion. Kjipt for Gaute Helstrup og TUIL som ledet nesten hele kampen, men ditto like godt for hjemmelaget.

90 min + 5 min: 1–1! Elverum utligner fem minutter på overtid etter scoring av innbytter Amor Yonas Layouni. Blytungt for et TUIL som har kjempet i hele 2. omgang.

90 min + 4 min: Gaute Helstrup tar en prat med dommeren. Uvisst hvorfor.

90 min + 3 min: Steffen Skogvang Pedersen klarerer ballen i retning klubbhuset til Elverum. Traff ingen der, men nådeløst klarerert.

90 min + 2 min: TUIL danser bare ved cornerflagget anført av Lysvoll, Vinje og Mo.

90. min: Mo vinner et frispark høyt i banen og Rebin Sulaka får gult kort for taklinga. Legges til fire minutter ifølge kommentatoren, vanskelig å si uten lystavle på Elverum stadion.

88. min: TUIL bruker enormt med tid på hvert eneste innkast nå. 1 minutt igjen av ordinær tid. Corner også til TUIL, og har all tid i verden ved cornerflagget.

87. min: Lars Henrik Andreassen ut, Vetle Vinje inn.

85. min: TUIL nærmer seg sin andre seier med kun fem minutter igjen av ordinær tid. Legges nok til noen minutter grunnet Flaszas skade.

81. min: Vanvittig sjanse for TUIL! Lars Gunnar Johnsen sender den til Håvard Lysvoll, og Lysvoll viser briljant teknikk og dribler to Elverum-spillere fullstendig i pølsebua. Skuddet gikk dog i samme retning. Stor mulighet!

79. min: Nå handler alt om å holde ut for TUIL, og har så vidt vært på Elverums banehalvdel i 2. omgang.

75. min: TUIL gjør et rent Lysvoll-bytte. Ut med Vegard, inn med Håvard.

74. min: Enkerud dribler og dribler, men Lars Gunnar Johnsen står på beina og sistnevnte vinner til slutt duellen.

72. min: TUIL har en veldig tynn benk med kun fire spillere, men skal snart foreta et bytte. Håvard Lysvoll gjør seg klar.

71. min: Elverum bytter ut Robin Hjelmeseth og inn med Amor Yonas Layouni.

69. min: 727 tilskuere har møtt opp på Elvererum stadion.

68. min: TUIL blir snart verdensmestere i å drøye tid på frispark og innkast. Kynisk av Helstrups gutter nå, og det kan vi forsåvidt like!

66. min: TUIL leder forøvrig OBOS-ligaen 2017 når det gjenstår 24 minutter av kampen.

64. min: Den ble det ingenting ut av. TUIL ligger dypt i banen og må stange unna det Elverum prøver seg på. Holder «Dalingan» ut?

62. min: Ikke helt det store som har skjedd i kampen, men Elverum med corner nå.

55. min: Theodor Nilsen kastes innpå for Flasza, og debuterer i OBOS-ligaen for TUIL. Spennende!

53. min: Flasza blir igjen liggende nede, og må nok gå ut denne gangen. Trist for Flasza som har spilt en strålende kamp.

52. min: For en mulighet! Solli spiller Enkerud helt alene og han skal bare tuppe ballen i nettet. Men igjen står Flasza i veien og ofrer alt for å få en hånd på ballen.

49. min: Igor Cukovic får nesten sleivet til en avslutning, men ballen spretter til side for mål. Det skulle forøvrig vært corner til hjemmelaget, dommeren dømmer dog utspill.

47. min: Elverum starter omgangen forrykkende og får til et bra angrep. Solli legger inn til Hjelmeseth, som ikke får pirket den i nettet. Ikke forferdelig langt unna fra hjemmelaget.

46. min: 2. omgang er i gang!

PAUSE: Dommeren blåser til pause og TUIL kan gå inn i garderoben med 1–0-ledelse. Helt fortjent er det kanskje ikke, men det er lov å være effektiv i fotball og ha en god keeper.

44. min: Applaus fra hjemmepublikummet for at Flasza er tilbake på beina, og kampen fortsetter med ny corner til Elverum.

42. min: Flasza blir samtidig skadet i situasjonen og ligger nå nede med store smerter. Klarer han å fortsette?

42. min: Ny corner til hjemmelaget, og dette var langt farligere! Igor Cukovic header den mot nettmaskene, men Flasza varter opp med en enhåndsredning av de sjeldne og dytter ballen vekk fra målet. Stor mulighet, vanvittig redning!

40. min: Corner til Elverum, men Flasza viser seg som luftens baron og plukker ballen lekende lett. Den polske keeperen har virket svært trygg i 1. omgang!

34. min: TUILs beste angrep på en stund. Steffen Pedersen står helt alene på høyrekanten og legger ballen inn. Der finner han kun Elverum-kapteinen Rebin Sulaka som klarerer enkelt.

30. min: TUIL har flyttet opp laget og prøver å skape et par muligheter. Akkurat for øyeblikket får de ikke det til, men det plager neppe Gaute Helstrup spesielt mye.

25. min: Elverum spiller fri Marius Hagen, men i TUIL-feltet møter han fjellveggen Tobias Vibe som stopper han kontant. Fantastisk involvering av midtstopperen.

20. min: TUIL-spillerne står bom stille og ser på at Elverum fosser i angrep. Lasse Nilsen avverger en stor målsjanse med å takle ballen via en Elverum-spiller og til utspill.

16. min: Erlend Persgård er nestemann som prøver seg, og dette forsøket er langt bedre. Fra rundt 20 meter banker han til og ballen skrur like utenfor TUIL-buret. Elverum-spillerne peprer skudd mot Flasza, men uten resultat til nå.

14. min: Remi Svindland fyrer av fra langt hold, og Flasza har full kontroll. Hjemmelaget har tatt over banespillet totalt og virker svært lysten en utligning relativt kjapt.

11. min: Elverum prøver å slå tilbake umiddelbart, men etter fint spill kommer det et skudd som bankes høyt over målet til Flasza.

9. min: Det kan det! Mohammed Ahamed sender TUIL i ledelsen! Ballen blir svingt inn av Lars Henrik Andreassen, og den blir headet videre av Tobias Vibe på bakerste stolpe. Der står Ahamed, lagets minstemann, og stanger den i nettet. For en start!

8. min: TUIL med kampens første corner. TUILs to scoringer mot Åsane var på dødballer, kan det bli flere dødballmål?

5. min: Elverum trykker og sender tre-fire innlegg i feltet, men Tobias Vibe klarerer alle.

2. min: Elverum sin tur, og Carlos Moggia legger den fint igjen til lagkamerat Remi Svindland. Han får dog ingen kraft i skuddforsøket, og Flasza redder enkelt.

1. min: Mohammed Ahamed sender nesten TUIL rett opp i ledelsen! Ballen blir headet fram og tilbake, før Anders Karlsen spiller Ahamed fri. Han banker til på volley og ballen sniker seg utenfor stolpen. Svært nært!

1. min: Da er kampen i gang på Elverum stadion!

Kampen kan du følge direkte her fra klokken 17.00.

Lagoppstilling (Elverum): Fredrik Tervaniemi - Igor Cukovic, Rebin Gharid Sulaka, Peder Nersveen, Erlend Eggen Persgård - Remi Svindland, Carlos Moggia, Marius Hagen, Jonas Enkerud - Sivert Solli, Robin Hjelmeseth

Lagoppstilling (TUIL): Grzegorz Flasza - Steffen Skogvang Pedersen, Tobias Vibe, Anders Jenssen, Lasse Nilsen - Håkon Kjæve, Lars Gunnar Johnsen, Anders Karlsen, Lars Henrik Andreassen - Mohammed Ahamed, Vegard Lysvoll

På forhånd (Elverum): Elverum fikk ingen varm velkomst av Sandnes/Ulf i årets første kamp i OBOS-ligaen. Det nyopprykkede laget tapte 0–2 mot Sandnes/Ulf, etter at blant annet Tomas Kristoffersen hadde storspilt.

Det er dog ikke på fremmed gress Elverum skal hente poengene sine denne sesongen, og har en hjemmestatistikk fra forrige sesong som er fryktelig sterk. Med 12 seire, en uavgjort og null tap hadde Elverum et snitt på 2.85 poeng (!) i snitt. Det var til og med bedre enn Rosenborg, som hadde 2.80 i snitt.

På forhånd (TUIL): TUIL åpnet sesongen på TUIL Arena mot Åsane, en kamp som fikk oppmerksomhet verden rundt for helt andre ting enn fotballen, etter at Daily Mail plukket det opp at rundt TUIL Arena underveis i oppgjøret sto det snøvegger opp mot seks meter.

Selv med snøveggene som omkranset rundt banen, hindret det ikke TUIL fra å få en drømmestart på årets sesong. 2–0 etter scoringer av midtstopper Anders Jenssen og spiss Vegard Lysvoll gjorde at TUIL-trener Gaute Helstrup kunne smile bredt etter kampen.

Les mer om

 1. Tromsdalen Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Jo (30) gjør comeback i TUIL-drakta og starter mot Elverum – Vi fulgte kampen!

 2. FOTBALL
  Publisert:

  «Dro fram en enhåndsredning ut av en annen verden»

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Ledet kampen fram til det 95. minutt - TUIL mistet seieren på overtid

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Drømmescoring av Steffen Skogvang Pedersen sørget for poengdeling. Vi fulgte kampen live!

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Sandnes Ulf vant i seriepremieren for første gang siden 2008: - Det hjelper med et par nordlendinger på laget

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Kan TUIL klatre tilbake til kvalikplass til Eliteserien? Vi fulgte kampen!