Fotball

Chelsea til finale

<p><strong> <a target="_blank" href="/live/#match=10002392">Villa-Chelsea 0-3:</a></strong> Knuste Carew og co.</p>

lampard-lead Foto: Digitalsport

  • 100% Sport
  • Premier League DIREKTE: Følg alle kampene her

Drømmen om FA-cupfinale brast for John Carew og hans lagkamerater i Aston Villa. Chelsea vant lørdagens semifinale 3-0. Kampen var mye jevnere enn resultatet tyder på. De to siste Chelsea-målene kom i sluttminuttene da Martin O’Neills lag blottet seg bakover i jakten på et utligningsmål.

Da var Carew også byttet ut, etter at nordmannen i 82 minutter kjempet forgjeves på jakt etter scoring mot det sterke Chelsea-forsvaret. Nærmest var han i begynnelsen av annen omgang, da han nikket et hjørnespark rett utenfor lengste stolpe.

Villa var en stund det beste laget på en ujevn Wembley-gressmatte der det var vanskelig å spille fin fotball. Villa ropte på straffe da Gabriel Agbonlahor gikk over ende i duell med tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel, men dommer Howard Webb vinket spillet videre.

Det var få målsjanser, men Chelsea-spiss Didier Drogba viste hvor giftig han er da han scoret det første – og avgjørende – målet midtveis i annen omgang. Villa ble straffet for en dårlig klarering fra Richard Dunne.

Viste klasse

Dunne nikket et Chelsea-hjørnespark rett ut til John Terry. Midtstopperens skudd ble vakkert styrt inn av Drogba, som sto akkurat riktig inne i målgården og sendte ballen utakbart inn ved stolpen bak Brad Friedel.

Chelsea var ikke alvorlig truet etter det. Laget byttet inn klassespillere som Michael Ballack og Nicolas Anelka, mens Villa ikke hadde særlig sjanse til å styrke laget. Eneste Villa-bytte var Emile Heskey for Carew, og det ble ingen bedring å snakke om.

På motsatt side av banen leverte Ballack og Anelka hver sin målgivende pasning. I det 89. minutt ble Ballacks innlegg bredsidet inn ved lengste stolpe av formsterke Florent Malouda.

På overtid førte en kontring regissert av Malouda til at Anelka kunne servere Frank Lampard, som fastsatte resultatet.

Dermed er Chelsea i finalen mot enten Tottenham eller Portsmouth, som gjør opp om den andre finalebilletten søndag. Finalen spilles 15. mai.

— Det er en ære for meg bare å være her og spille på en arena som dette, sa målscorer Didier Drogba til ITV etter kampen.

- FA-cupen er veldig spesiell for oss og når jeg har sjansen, prøver jeg å score. Jeg var litt uheldig på mine to første muligheter, mener ivorianeren. (NTB)

Les også

  1. Trøbbel for familien Terry

Les mer om

  1. Engelsk fotball