Fotball

Mohn med ny milliongave til TIL

I sommeren får Alfheim nytt dekke av den gavmilde bergenseren.

FORNØYD: Kjell Kolbeinsen, TIL-kaptein Simen Wangberg og Truls Hallen er meget fornøyde med gaven.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Trond Mohn tar regninga når TIL skifter dekke i sommer, skriver TIL i en pressemelding,

- Fra kampen mot Haugesund 5. august, så vil alle som trener og spiller på Alfheim, få oppleve å få en ny matte på banen. Vi skal legge det mest moderne kunstgress som er å få, sier styreleder i Alfheim Arena, Kjell Kolbeinsen i pressemeldingen.

Arbeidet med å skiftet ut dagens kunstgress starter etter hjemmekampen mot Odd 1. juli siden det da er fem uker frem til neste hjemmekamp.

- Grunnen til at vi gjør dette nå, er at matta er nedslitt. Vi har også sett på undersøkelser hvor kunstgresset her kommer utrolig dårlig ut. Den blir sett på som den nest dårligste i Eliteserien og vi vil den skal bli sett på som noe av det beste Norge har, legger han til.

Les også

Seks konsekvenser av TILs nye eierskap: Stig (52) er nå TILs mektigste mann

Koster tre millioner

Kostnadene kommer Trond Mohn til å ta etter at han fikk et forslag fra Alfheim Arena om å bytte ut kunstgresset nå. Dette er noe som vil koste rundt tre millioner kroner.

- Det er fantastisk generøst fra Trond Mohn som ønsker å være med å støtte klubben på denne måten. Han har vært en utrolig bra bidragsyter tidligere også, så all honnør til han. En ting er toppsatsingen, men dette er også veldig viktig for satsingen ellers i klubben, for banen brukes av både topp og bredde, sier kaptein Simen Wangberg.

Les også

«På tide å starte jakten på Valakaris erstatter»

Skadereduksjon

I den nærmeste tiden vil det bli avgjort hvilket kunstgress som blir valgt.

– Dette vil gagne alle som bruker banen. Kunstgresset har ligget i åtte år og det er lenge med tanke på hvor mye banen har blitt brukt. Nå er vi i en fase hvor vi skal velge hvilket kunstgress vi ønsker og vi ser etter det beste som finnes i markedet, sier Truls Hallen i Alfheim Arena.

– Vi har også fått tilbakemelding fra spillerne at det er stor forskjell mellom hjemme- og bortearenaer, og da gjør vi noe nå siden vi har en mulighet. Dessuten vil dette bidra til at man kan trene mer siden risikoen for skader vil bli lavere. I kraft av min rolle som fysioterapeut og fysisk så ser man sammenheng mellom underlag og belastning, legger han til.

– Dette er en kjempebra nyhet. Matta har begynt å bli slitt og selvfølgelig vil det gjøre at kamp- og treningshverdagen blir mye bedre. Vi merker det godt, for det er hardere ute på matta her og ballen flyter litt annerledes. Selv om vi ikke forventet å få en ny matte nå, så var det likevel på tide. Klubben kommer til å få veldig mye igjen for det, sier Wangberg.

– Hverdagen vår vil bli mye enklere med en bedre bane. Det vil hjelpe måten vi ønsker å spille, for ballen vil gå raskere og det vil være en matte som er mye nærmere normalt gress. Og den vil ikke kreve så mye fysisk av spillerne, slik at det vil bli lettere å holde de friske, sier trener Simo Valakari.

Gir bort matta

Kunstgresset på Alfheim skal nå gis bort.

- Det skal deles ut til klubber i Tromsø-området. De får matta gratis, men de må selv hente det. Vi skal dele opp matta så skånsomt som mulig, slik at det blir minst mulig ekstrautgifter for de som får det, sier Kolbeinsen.

- Vi har ikke tatt stilling til om vi tar opp granulatet eller vi lar det være med. Vi må se på regnestykket først, sier Hallen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL
  3. Trond Mohn