Fotball

Viking-spillerne ba Økland signere afrikanerne

Samuel Abegbenro og Suleiman Abdullahi er klare for Viking. Prislappen er om lag 3 millioner kroner.

Suleiman Abdullahi (til venstre) og Samuel Abegbenro på Viking-trening.
  • Sebastian Winum Storvik
  • Kurt Arne Nilssen

— Det er ikke hver dag spillere i Viking kommer til meg med beskjed om at vi må kjøpe spillerne som er på prøvespill, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland.

I går signerte Samuel Abegbenro (19) og Suleiman Abdullahi (18) kontraktene som gjør dem til Viking-spillere de neste fire årene. Økland skryter av begge og understreker at de to har gjort et meget solid inntrykk.

— Det er ikke enkelt å komme på prøvespill og imponere nok til at en får kontrakt, påpeker han.

Får vertsfamile

Direktøren mener det er viktig at spillerne også trives utenfor fotballbanen

— Vi har skaffet dem en vertsfamilie der de skal bo i en egen leilighet, men samtidig som huseier skal hjelpe med å integrere dem. Det vil si å lære dem Stavanger å kjenne, lære dem norsk kultur og hjelpe dem med dagligdagse spørsmål som måtte dukke opp. Det er også en klar fordel for oss at de er to. Samtidig hadde vi aldri kjøpt to spillere om vi ikke mente at begge to var gode nok, understreker Økland.

Viking-trener Kjell Jonevret og administrerende direktør Arne Larsen Økland har signert to nye spiillere.

Viking-trener Kjell Jonevret innrømmer at han ikke er fullt klar over kvaliteten til spillerne.— Vi vet ikke hvor gode de egentlig er, men det er i hvert fall veldig spennende. Det de har vist på trening gjør at de kan gå rett inn og kjempe om en plass på laget. Samuel ligner litt på Yann-Erik de Lanlay i spillestilen. Suleiman har jeg ikke sett mye av, men da han var her hadde han en liten wow-faktor. I tillegg tror jeg ikke det er hvem som helst som får spille på det nigerianske U20-landslaget, sier Jonevret.

- En god dribler

Samuel Abegbenro (19) har spilt fotball siden han var en liten gutt. Som mange andre nigerianske unggutter har han alltid drømt om å signere proffkontrakt.

— Det har alltid vært en drøm å spille for en europeisk klubb. Det er det alle afrikanske barns drøm. For meg er det fantastisk å komme til Norge og Viking, sier Abegbenro til Aftenbladet.

Da han var elleveårsalderen hadde han talent nok til å bli plukket opp av akademiet til den nigerianske fotballklubben Kwara United. Deretter signerte han proffkontrakt med laget Prime FC i 2011. Han spilte for klubben som spiller i nest høyeste divisjon i Nigeria frem til 2012. Etter sesongen i Prime FC gikk han tilbake til klubben han vokste opp i, og fikk spille for førstelaget til Kwara United. Han spilte to sesonger for Kwara Uniteds førstelag, og var med å hjelpe klubben til opprykk til førstedivisjon forrige sesong.

Abegbenro er veldig fornøyd med kvaliteten på spillerne og miljøet i Viking.

— Jeg synes det er et godt lag, og spillerne har tatt meg i mot med åpne armer. De behandler meg som en bror.

— Hva vil Viking få av Samuel Abegbenro?

— De vil få en kantspiller som er en god dribler, som kan gi målgivende pasninger og forhåpentligvis score mål, sier Abegbenro.

19-åringen vil være klar for Viking-troppen til sesongstart, og vil bli med klubben til treningsleir i La Manga 10. februar.

Må vente på Abdullahi

Suleiman Abdullahi er for tiden på treningsleir med det nigerianske U20-landslaget og forbereder seg til det afrikanske mesterskapet i Senegal. Unggutten vil derfor ikke kunne spille for Viking før slutten av mars. Alt etter hvordan det går i mesterskapet.

Det afrikanske mesterskapet starter 8. mars og finalen spilles ikke før den 22. fullført overgang i god tid før U 20-mesterskapet starter, unngikk Viking en situasjon der Abdullahi kunne overbevist i mesterskapet og fanget interessen til andre klubber.

VIDEO: SE DE TO NYE SPILLERNE PÅ VIKING-TRENING I JANUAR:

Les også

  1. Viking må selge mer

  2. Viking står ikke på bar bakke i midtstopperjakten

  3. Jonevret: - Salget av Ingason kom som et lite sjokk

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien