Fotball

Kan Fredriksen ta sin femte strake seier?

AaFK-treneren stiller med uforandret mannskap til kampen mot Sarpsborg 08.

AaFK møter Sarpsborg 08 onsdag kveld. Her fra seieren mot Bodø/Glimt i forrige runde.
  • Sveinung Nedregotten

På rad og rekke har AaFK slått Vålerenga (1-2), Bodø/Glimt (2-0), Strindheim (2-5 i cupen) og Sandefjord (1-3) etter at klubbkjempen Trond Fredriksen tok over som hovedtrener. I dag står formsterke Sarpsborg 08 for tur hjemme på Color Line Stadion.

Rutine og duellstyrke

Det er liten tvil i at Trond Fredriksen har gjort mye riktig etter at han tok over som hovedtrener for AaFK. Ikke minst har han fått inn mer rutine og duellkraft på laget ved å satse på lokale spillere som Oddbjørn Lie og Peter Orry Larsen, som begge var ute i kulden under Harald Aabrekk. Fredriksen og assistent Karl Oskar Fjørtoft har også på meget kort tid skapt en entusiasme i og rundt AaFK-laget, som var totalt fraværende før han tok over.

Les også

Tror Orry kan bli AaFKs neste klubblegende

I dag setter Orry Larsen, opprinnelig fra Skavøypoll i Sogn og Fjordane, eliteserierekord for AaFK. Midtbanekrigeren, som fortsatt bare er 26 år, spiller i dag sin 175. eliteseriekamp for AaFK. Ingen har flere.

Ny tillit

Mot Sarpsborg 08 gir Fredriksen fornyet tillit til de 11 som slo Sandefjord 1-3 på bortebane på søndag. Det betyr at formsterke Mos Abdellaoue og Leke James fortsetter som spisser, og at Michael Barrantes spiller trolig i en litt friere rolle litt til høyre på midtbanen. Verdt å merke seg er det at Carl Björk er spilleklar igjen og sitter på benken.

God motstander

Sarpsborg 08 er i god form, og har ikke tapt på sine fire siste eliteseriekamper. Med 12 poeng så langt har de gjort sin beste eliteserieåpning noen gang. Lagene har møtt hverandre seks ganger i Eliteserien. Aalesund har vunnet tre ganger, Sarpsborg 08 to, mens ett møte har endt uavgjort. I Ålesund har hjemmelaget aldri tapt.

Les også

Slik tok Aalesund sin fjerde strake seier

Sarpsborg 08 mangler Steffen Ernemann, som soner karantene på grunn av tre gule kort.

Dagens lagoppstillinger:

AaFK (4-4-2): Sten Grytebust – Akeem Latifu, Mikael Dyrestam, Tero Mäntylä, Oddbjørn Lie – Henrik Bjørdal, Peter Orry Larsen, Sakkari Mantila, Michael Barrantes – Leke James, Mostafa Abdellaoue.

Benken: Andreas Lie, Jo Nymo Matland, Edvard Skagestad, Daniel Gretarsson, Vebjørn Hoff, Carl Björk, Thomas Skog Martinussen, Torbjørn Grytten

Sarpsborg (4-4-2): Duwayne Kerr — Claes Kronberg, Ole Heieren Hansen, Andreas Nordvik,Martin Thømt Jensen- Kristoffer Tokstad, Anders Trondsen, Tom Erik Breive,Liridon Kalludra- Henrik Ojamaa, Amin Askar

Benken: Quentin Westberg, Olav Øby,Kamer Qaka, Oliver Feldballe, Martin Wiig, Bojan Zajic

Følg kampen og chat med vår ekspert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. Sarpsborg 08