Fotball

Bruttern: - Vilhjalmsson har kvaliteter som er viktig for oss

Rosenborg-treneren mener den nye RBK-spissen er blant landets beste hodespillere.

FREMME PÅ LERKENDAL: Rosenborgs nye spiss Matthias Vilhjalmsson og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye ankom til Lerkendal 10.45 lørdag formiddag.
 • Sjur Magnus Bergstrøm

LERKENDAL: Start-spissen kom til Brakka sammen med sportslig leder Stig Inge Bjørnebye klokken 10.45.

Les også

Rosenborg-klare Vilhjalmsson: - Dette handler ikke om penger

GODT FORNØYD: Matthias Vilhjalmsson sier han ikke var i tvil om å signere for RBK.

— Det er ingen hemmelighet hva som skjer her. Vi skal ordne de siste praktiske detaljene, så blir det en medisinsk test i løpet av dagen, sier Bjørnebye til adressa.no.Bjørnebye og islendingen, som har scoret sju mål så langt denne sesongen, var i hastverk og gikk rett inn i Rosenborgs klubbhus.

— Det er godt å være i Trondheim. Det erislandsk klima, sier en smilende og tydelig fornøyd Vilhjalmsson.

Vilhjalmsson ble bekreftet drøye åtte timer etter det ble kjent at Tomas Malec er ferdig i klubben. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har vært klar på at RBK måtte hente en ny spiss dersom slovakeren forsvant og han er glad for at det er Start-spissen som kommer inn dørene på Brakka.

- En av de beste hodespillerne i Norge

— Vi er veldig fornøyd med å få hamhit. Vi har jobbet med flere spissalternativ og når det ble som det ble er vi godtfornøyde, sier Ingebrigtsen.

Bruttern beskriver 28-åringen som en god avslutter med spisskompetanse inne i motstanderens 16-meter. Han tror islendingen vil passe godt inn i RBKs spillestil, siden de ofte har ballen høyt i banen og kommer mye rundt på kantene.

— Han er en nyttig herremann å ha sammen med Alexander Søderlund.Han er en av de beste hodespillerne i Norge og for oss er det en viktig spisskompetansenår vi ser hvor lavt enkelte lag ligger her på Lerkendal, sier Bruttern.

Bestemte seg raskt

FVN.no møtte Vilhjalmsson på Kjevik flyplass før avreise. Der la han ikke skjul på at det var med tungt hjerte at han forlater Start, men at han ikke var i tvil om at Rosenborg var riktig klubb for ham.

— Det er en fantastisk mulighet for meg. Det er Norges største klubb med en stor historie. Med en gang jeg hørte om interessen, var jeg ikke i tvil om hva jeg ville, sier Vilhjalmsson.

Han var lenge koblet til russisk fotball, men da Trondheims-klubben kom på bordet var han rast med å bestemme seg:

— Det handler ikke om penger. Da jeg pratet med Rosenborg tok det under ett minutt å forhandle om lønnen min. Jeg ønsker å spille EM for Island, som har veldig gode spisser. Skal jeg konkurrere med dem, må jeg spille i en storklubb.

 1. Les også

  Vilhjálmsson klar for Rosenborg

 2. Les også

  Kristoffer Ajer: - Jeg har lyst til å bli lege

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. IK Start
 4. Matthias Vilhjalmsson