Fotball

Di Maria med lekker assist i PSG-debuten: - Ta den, van Gaal

Angel Di Marias PSG-debut legges merke til verden over.

Angel Di Maria spilte under 30 minutter i PSG-debuten, men rakk å markere seg med en assist. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau

  • Mats Slaastad Birkelund

MONACO — PSG 0-3:

Etter 1-2-tapet for Swansea tok Manchester Uniteds gode poengfangst i sesongstarten bråstopp. Den oppløftende sesongstarten har ført til gryende optimisme blant Uniteds fansskare.

Men tapet mot Swansea var ikke bare tap av tre poeng - det var også et solid steg tilbake spillemessig. Legger man til at United ikke har vist spesielt underholdende offensivt spill fra før, sier det litt om prestasjonen mot Swansea. Det meste av pasninger gikk enten på tvers eller bakover.

United-fansen følte seg neppe bedre utover søndag kveld. Premier League-historiens dyreste kjøp, Angel Di Maria, ble en real flopp på Old Trafford. Louis van Gaal maktet ikke å få det beste ut av argentineren.

Det ser det allerede ut til at tidligere United-stopper Laurent Blanc får til i Paris Saint-Germain. Angel Di Maria kom inn til sin debut etter 65 minutter mot Monaco søndag kveld.

Les også

Di María beklager til United-fansen

Etter 20 minutter på banen vartet Di Maria opp med en utsøkt pasning i bakrommet til Ezeguiel Lavezzi, som alene med keeper satte ballen i mål.

— Angel Di Maria imponerte i debuten, og satt opp Lavezzi med en perfekt pasning, skriver Eurosport.

Akkurat slik United-fansen - og Louis van Gaal - ønsket å se Di Maria i United-drakten.

— Argentineren minnet Manchester United på hva de manglet mot Swansea, skriver The Mirror om assisten.

På Twitter kokte det med bemerkninger om at Di Maria viste frem nettopp det United manglet. Brukeren "eBama" skriver:

— Ta den, Louis van Gaal. Di Maria er en magiker. Håper du blomstrer i PSG. For en assist. Fantastisk spill. Jeg føler med United.

- Vil bli en suksess

Flere andre Twitter-brukere påpekte at det var vanskelig for Di Maria å skinne i United, under Louis van Gaals strenge filosofi. Den går blant annet ut på at man ikke skal risikere for mye ved å forsøke vanskelig gjennombruddspasninger og driblinger for å åpne opp et forsvar. Louis van Gaal foretrekker heller en pasning til siden eller bakover.

— Di Maria vil bli en suksess i PSG. Der får han spille i et lag hvor du har lov til å utfolde deg, og i en liga hvor du får mer rom, skriver en annen Twitter-bruker.

En siste bruker påpeker at Di Maria trenger spisser og vinger som går på løp, noe United ikke hadde.

Etter kampen mot Swansea fikk Wayne Rooney solid kritikk, både i TV-studioene og på sosiale medier. Flere tok til ordet for at United må ha inn en ny spiss for å kunne kjempe i toppen denne sesongen.

Les mer om

  1. Fransk fotball