Fotball

20-åringen etter den intense opplevelsen: – Jeg har aldri hatt så vondt i ørene før

Tobias Heintz kunne sjokkert nesten 40.000 tyrkere.

Tobias Heintz fikk en stor sjanse etter ti minutter, men måtte innse at Loris Karius sto i veien.
  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
    Journalist

Besiktas-Sarpsborg 08 3–1

ISTANBUL: Det var akkurat en slik sjanse 20-åringen hadde drømt om. Pasningen fra Rashad Muhammed var perfekt. Selv om en Shakira-konsert i sommer hadde ødelagt gresset på Vodafone Park, trillet ballen akkurat slik Tobias Heintz ville ha den.

  • LES MER FRA KAMPEN: Sarpsborg rystet nesten overmakten. Så ble de utspilt i Europa-debuten.

«Der traff jeg helt feil», rakk han akkurat å tenke, før Loris Karius dyttet ballen over tverrliggeren med den ene hansken. Så nærme var gutten fra Moss å sende Sarpsborg 08 i ledelsen, mot Besiktas, i klubbens første kamp i Europaligaen.

Likevel, opplevelsen var enorm for en av Østfolds aller mest lovende.

– Da vi fikk noen cornere de ti første minuttene, jeg har aldri hatt så vondt i ørene før. Det var et voldsomt trykk, sier Heintz.

Venstrekanten merket det hver gang han var ute ved krittlinjen. Tyrkerne ropte navnet hans for å vippe ham av pinnen. Det var ikke et sekund fred å få. Hver gang sarpingene nærmet seg motstanderens mål, eller fikk en dommeravgjørelse sin vei, kom pipingen fra Besiktas-fansen umiddelbart.

– Jeg måtte blåse noen propper ut av ørene noen ganger, så ille var det, sier 20-åringen.

Tobias Heintz fikk en stor opplevelse i Istanbul med Sarpsborg 08.

Fikk nesten ikke låne ballen

Han innser at kampbildet ville blitt et annet om skuddet hans hadde gått inn. De nesten 40.000 tyrkerne hadde neppe likt at laget kom under mot en gjeng fra nord de aldri hadde hørt om.

I de første 45 minuttene var nordmennene helt på høyde med sine mer meritterte motstandere.

– Vi hadde muligheter også i den andre omgangen, men Besiktas tok veldig over. Det var ikke mange minuttene vi fikk bruke ballen, sier Heintz.

Nå ser han frem til å ønske Pepe, Ryan Babel og de andre stjernene velkommen til Østfold i slutten av november. Mossingen tror ikke motstanderen vil trives like godt under de forholdene.

Kristoffer Zachariassen sier at pipekonserten som møtte laget da Joachim Thomassen kom fra venstrebacken for å ta noen lange innkast var en opplevelse for livet.

Han tror trykket på hjemmelaget ville blitt vanskelig for motstanderen å håndtere hvis sarpingene hadde holdt nullen litt lenger.

– Men dette er det antatt beste laget i gruppen vår, og vi hang veldig godt med. Hvis dette er det beste laget, så skal vi ha gode muligheter, sier Zachariassen.

Det aller siste som skjedde i kampen var at han headet inn sarpingenes trøstemål etter en dødball.

  • Lest denne om Kristoffer Zachariassen?
Les også

Han kom gratis fra nivå tre og tok Eliteserien med storm. Nå er 24-åringen klar for sin største utfordring.

Kristoffer Zachariassen header inn sarpingenes trøstemål.

Hang i tauene etter pause

Trener Geir Bakke synes det var litt bittert å gå til pause med 0-0, for laget hadde to-tre gode sjanser til å score.

– Med et mål kunne vi fått dem litt frustrerte, åpnet dem litt opp slik at de gjorde noen litt dumme ting. Vi må kanskje bare akseptere at de andre er et knepp bedre enn oss, men som lag, med smarthet og marginene litt på vår side, så er det mulig å ta noen poeng, sier Bakke.

Planen var å stresse tyrkerne i bakrom og få noen dødballmuligheter. Det klarte de, problemet var at Besiktas var mye mer effektive når de første fikk sjansene.

Ryan Babel kom inn til pause og brukte under seks minutter på å ordne ledelse.

– Vi hang litt i tauene i annen omgang, da så vi hvor gode de er. Det handler også om å ha marginene med seg, men vi får bare si at det beste laget vant, sier Bakke.

Les mer om

  1. Sarpsborg 08
  2. Europa League