Yttergård Jenssen skal ha bestemt seg for ny klubb

Ruben Yttergård Jenssen reiser i løpet av kort tid til Nederland, og skal være bare dager unna en overgang til Groningen.

Ruben Yttergård Jenssen reiser i løpet av kort tid til Nederland, og skal være bare dager unna en overgang til Groningen.

Yttergård Jenssen var involvert da Norge tapte 2-3 i treningskampen mot Belgia søndag kveld. Utenfor banen er tromsøværingen er i ferd med å ta avgjørelsen om hvor han skal fortsette karrieren etter tre år i tyske Kaiserslautern.

Opplysninger iTromsø har fått forteller at Yttergård Jenssen skal være «i praksis er enig» med nederlandske Groningen om en overgang, og at bare detaljer gjenstår. 28-åringen vil gå gratis ettersom kontrakten i den tyske klubben går ut i sommer. Han reiser etter det iTromsø kjenner til Nederland i løpet av et par dager for å gjennomgå medisinsk test.

— Avklares tirsdag eller onsdag

Før helga kunne iTromsø fortelle at to andre klubber – fra henholdsvis England og Hellas – også hadde kommet med konkrete tilbud for å sikre seg Yttergård Jenssen. Disse klubbene ser dog ut til å trekke det korteste strået i kampen om Yttergård Jenssen.

Selv vil ikke Yttergård Jenssen kommentere de konkrete spekulasjonene om klubbvalg.

— Det er ikke helt avklart enda, men det blir avgjort tirsdag eller onsdag, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Agent Kent Karlsen har ikke vært tilgjengelig mandag.

Les også

Tre klubber kjemper om Yttergård Jenssens underskrift

Straffes hardt

Norge var nære å ryste Belgia, men på tre minutter i andre omgang snudde de EM-klare vertene fra 1-2 til 3-2 og hjemmeseier.

— Vi var litt skuffet over ikke å få med oss resultat etter en så god kamp, sier Yttergård Jenssen om stemningen i den norske leiren etter tapet.

Midtbanespilleren kom inn til sin landskamp nummer 38 kvarteret før slutt.

— Belgia hadde akkurat laget 3-2. Vi taper disse kampene fordi vi blir hardt straffet av personlige feil, og gjør at man taper 3-2 i stedet for å vinne 2-1, sier Yttergård Jenssen.

- Har tatt vare på sjansen

Han reiste fra Brussel via København til Oslo klokka seks i morges, og dermed ble det ikke mange timers søvn på 28-åringen etter en sen middag med lagkameratene søndag kveld. Yttergård Jenssen gleder seg over å være tilbake blant de betrodde i Per-Mathias Høgmos tropp. Før kampene mot Portugal, Island og Belgia hadde ikke tromsøværingen spilt for landslaget siden september 2014. — Jeg har tatt vare på sjansen. Med en god sommer får jeg fortsatt være med i det som kommer til å bli en spennende VM-kvalik. Hard jobbing har gjort at jeg har fått komme tilbake, også har jeg jo begynt å «bøtte» inn mål, sier Yttergård Jenssen med et smil. Han endte til slutt opp med sju mål i Kaiserslautern, der han også ble delt toppscorer.