Usain Bolt kritiserer Godset-spillerne: – Jeg ble veldig frustrert

Superstjernen fikk 20 minutter mot det norske U19-landslaget.

Usain Bolt fikk spille for Strømsgodset tirsdag.
  • Nicholas Bergh

STRØMSGODSET-NORGE G19 0–1

DRAMMEN: Strømsgodset har nektet for at det hele er et PR-stunt. Og tirsdag fikk Usain Bolt (31) 20 minutter for A-laget.

Bolt fikk prøve seg som spiss i treningskampen mot det norske U19-landslaget. Han var imidlertid lite involvert i kampen.

Bolt var tydelig frustrert da kampen var over. Etterpå fortalte han at han var irritert på medspillerne.

– Jeg ville få sjansen til å bruke farten min. Jeg sa til gutta “spill ballen i bakrom, spill ballen i bakrom”. Disse er 19-åringer. Jeg er sikker på at jeg er raskere enn dem. Jeg ble veldig frustrert over det, sier Bolt.

Usain Bolt fikk Strømsgodset-debuten tirsdag.

Start-talent markerte Bolt

Strømsgodset tapte kampen 0–1, etter scoring av Rosenborg-talentet Erik Botheim. Det norske U19-landslaget viste at de er i god rute før sommerens EM-sluttspill.

Start-talentet Tobias Christensen fikk i oppgave å markere Bolt på dødballer.

– Nei, hvis den ballen kommer i hodeduell, har jeg nok ikke mye sjanse. Jeg fikk beskjed om å ta ham ut på dødball. Da gjør jeg som jeg får beskjed om. Det er ikke noe annet å gjøre, sier Christensen.

– Hva synes du om Bolt som fotballspiller?

– Han bidro ikke så mye i dag. Han hadde to-tre involveringer, og mistet ballen. Det han gjør i dag, har jeg ikke noe spesielt å si om.

Starts Tobias Christensen har etablert seg i Eliteserien denne sesongen. Tirsdag markerte han Usain Bolt.

Bolt fikk sjelden ballen, men gjorde seg ikke bort de gangene han fikk den. Han var for eksempel nær å lykkes med en gjennombruddspasning til Amahl Pellegrino i sluttminuttene.

– Kampen var bra. Jeg var litt nervøs, som jeg forventet. Det var min første kamp. Det var spennende, sier Bolt.

Usain Bolt spilte med nummer 958 – en hyllest til 100-meterverdensrekorden på 9.58. Her er han under oppvarmingen.

Tror Bolt er fornøyd

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud gir Bolt godkjent.

– Det var «okey». Han hadde sikkert lyst til å være enda mer med i spillet, men det klarte vi ikke å gjøre for ham i dag. Men han hadde noen involveringer som var «okey». Det så ut som han koste seg, sier Skullerud.

Han skjønner at Bolt var frustrert etter kampen.

– Jeg tror han hadde lyst til å vise seg frem. Han hadde sikkert lyst på mer spilletid, men sånn ble det. Jeg tror alt i alt at han er fornøyd med å både trene og spille en kamp her.

Godt oppmøte

Det var gratis å se treningskampen, som hadde kampstart klokken 12. Rundt 1000 tilskuere hadde møtt opp på Marienlyst.

Bolt var naturligvis det store trekkplasteret. Like etter pause sendte Strømsgodset ham ut i oppvarming ved sidelinjen. Der løp han, verdens raskeste mann, omringet av norske U19-landslagsspillere.

Usain Bolt startet tirsdagens treningskamp på benken.

Bolt dukket opp til sin første Strømsgodset-trening på onsdag i forrige uke. Allerede da ble det varslet at jamaicaneren «kanskje ville få noen minutter» i dagens kamp.

Til slutt ble det altså hele 20 minutter. Hver gang Bolt var borti ballen, lød det begeistrede hvin fra Marienlyst-publikumet.

Nå er imidlertid Bolts opphold i Strømsgodset over. Jamaicaneren skal spille en veldedighetskamp på Old Trafford i Manchester søndag.