Helland før storkampen: - Om jeg ikke blir klar, bør fysioene sparkes

Pål André Helland friskmelder seg selv til kampen mot Stabæk.

I GODT DRIV: Selv om det kanskje ikke ser slik ut på dette bildet, så var det en pigg og rask Pål André Helland som var tilstede på mandagens Rosenborg-trening.

LERKENDAL (adressa.no): Helland måtte melde forfall til de to landskampene mot Bulgaria og Kroatia på grunn av hofteplagene som han har slitt med de siste ukene. Etter kampen mot Tromsø 30. august uttalte han at han egentlig var for skadet til å spille kampen, men nå begynner problemene å slippe taket. På direkte spørsmål om han blir 100 prosent klar, svarer vingen på fleipete vis:

— Ja, hvis ikke må vi få sparket fysioene, fordi da gjør de noe feil, sier Helland.

Helland virket pigg på mandagens trening og viste ved flere anledninger rykket og teknikken som har gjort ham til en av eliteseriens heteste spillere. Han føler ikke at han blir begrenset av skaden lenger og legger ikke skjul på at han hadde godt av pausen.

MELDER SEG KLAR: Pål André Helland har slitt med hofteplager. Nå begynner problemene å slippe taket.

— Nå er det ganske bra. Nå er jeg på 90-95 prosent og de siste kampene har jeg vært på kanskje 50. Dette er en smell som tar en uke eller to å bli kvitt, men vi har utsatt det fordi det har vært viktige kamper å spille, men nå fikk jeg hvile og bli frisk, sier han.

Flere friskmeldte

Assistenttrener Erik Hoftun, som ledet mandagens trening på Kåre Ingebrigtsens fridag, mener at hele troppen har hatt godt av oppholdet i kamper. Ole Selnæs spiller mandag kveld for U21-landslaget mot England. Holmar Örn Eyjolfsson sto over treningen med en trøblete ankel, men blir klar til søndag. Yann-Erik de Lanlay var tilbake i trening og den eneste som fortsatt sliter med trøblete muskulatur er Mikael Dorsin.

— Landslagspausen kom beleilig. Det har gått i hundre siden vi startet opp etter den korte ferien i juni og vi har spilt utrolig mange viktige kamper og en ting er det fysiske, men det koster også mye mentalt. Spillerne så friske og pigge ut i dag og nå går vi inn i en ny periode, så det er bare å kjøre på, sier Hoftun.

Les også

I kveld kan Selnæs få sin første kamp etter hodeskaden

Ladet batteriene

I tillegg til at spillerne fikk noen dager fri, ble pausen også brukt til å drive med andre aktiviteter, for eksempel fotballgolf.

— Det artigste vi gjør er å spille kamper og har vært inne i en god periode, men vi kjente at det var godt med en pause. Det koster mye mentalt å forberede seg til kamper på søndag og torsdag over en lang periode, sier han.

- Føler du at dere har fått ladet batteriene godt nok?

— Ja, det gjør jeg og nå går vi inn i en ordentlig treningsuke, som vi ikke har hatt på lenge. Det blir også den siste på en stund, så vi skal bruke den godt og få trent ordentlig, så er vi klar til hardkjøret begynner igjen.

Rosenborgs kamp på søndag markerer starten på en ny periode der kampene kommer tett som hagl. Inkludert kampen mot Stabæk, skal serielederne spille sju kamper på 22 dager.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk