Ødegaard om spekulasjonene: - Jeg trenger ikke å stresse

Real Madrids stjernegalleri skuffet på norsk jord.

Gareth Bale er tidenes dyreste fotballspiller, men han og Real Madrid fikk det tøft mot norsk motstand

Vålerenga-Real Madrid 0-0

Ullevaal Stadion (Aftenposten): Foran et fullsatt stadion, nesten utelukkende med Real Madrid-supportere, klarte ikke storlaget fra Spania å overliste det norske eliteserielaget.

Riktignok hadde gjestene gode muligheter til å avgjøre, men hverken Bale, Denis Tsjerysjev eller Borja Mayoral klarte å utnytte sine muligheter.

Les også

Benítez om Ødegaard: - Vi må være tålmodige

Martin Ødegaard ble lovet spilletid av Real Madrid-manager Rafael Benitez, og nordmannen spilte de første 47 minuttene på Norges nasjonalarena.

— Jeg prøvde bare å spille mitt spill. 0-0 er ikke noe kjemperesultat for vår del, men det er en treningskamp, sier Martin Ødegaard til Aftenposten.

Rafael Benítez var brukbart fornøyd med nordmannens spill.

— Martin gjorde det greit. Vi kan ikke forvente for mye, men jeg synes han viste frem sine kvaliteter.

- Trenger ikke å stresse

Søndag fikk 16-åringen sine første minutter i den hvite trøya siden første treningskamp for sommeren, mot Roma i Australia.

— Jeg synes det har vært veldig lærerikt å være på tur med verdens beste fotballag og verdens beste fotballspillere, og jeg har lært veldig mye hver eneste dag, fortsetter stortalentet.

Her erstatter Lucas Vásquez Martin Ødegaard rett etter pause.

Hele sommeren har det vært hyppige spekulasjoner om hvor nordmannen vil spille neste sesong. B-laget, A-laget og utlån har vært presentert som alternativer. 16-åringen vil— Som jeg har sagt en del ganger. Vi ble enige om å ta preseason først, og så får vi se etter det. Jeg trives godt i Madrid. Jeg er fortsatt bare 16 år og har mange år på meg til å bli en god fotballspiller, så jeg føler ikke at jeg trenger å stresse, sier Ødegaard.

— Jeg har ikke satt meg noen voldsomme mål for neste sesong – jeg ønsker bare å bli bedre hele tiden.

Bale-sjanser og Ødegaard-karusell

Real Madrid hadde varslet at de kom til å stille med et sterkt mannskap i Oslo, og det gjorde de. Sammen med Martin Ødegaard startet blant andre Gareth Bale, James Rodriguez, Luca Modric og Raphael Varane.

Vålerenga på sin side stilte med flere unggutter og hadde gjort store utskiftninger siden 1-0-seieren over Tromsø fredag.

Ikke overraskende var det stjernegalleriet fra Spania som tok initiativet fra start. Marcelo og Gareth Bale kom begge til gode avslutninger, men uten å sette Vålerengas keeper på en virkelig prøve.

Les også

Tenåring stormet banen og tok selfie med Madrid-stjernen

Og Bale skulle få flere sjanser. Tidenes dyreste fotballspiller fikk foten på et godt innlegg, men en blokkering fra en Vålerenga-spiller hindret 1-0. Minuttene etter på fikk hjemmelagets Rasmus Lindkvist omgangens beste mulighet, men han tapte duellen med Real-målvakt Keylor Navas.

Martin Ødegaard fikk spille 47 minutter i vennskapskampen mot Vålerenga.

Det var to nordmenn som skapte de to største jubelbrølene fra publikum før pause. Først vekket Martin Ødegaard de 27.000 tilskuerne da han kjørte karusell med Vålerengas back, så fikk Mohammed Abdellaoue sin applaus da han tok på seg Vålerenga-trøya for første gang siden 2010. ## Benitez utsatte byttet

Det ble gjort en rekke bytter før den andre omgangen startet. Rafael Benitez byttet inn spillere som Toni Kroos, men det så ut som Martin Ødegaard skulle få lov til å bli værende på banen. Men ett minutt ut i omgangen ble 16-åringen byttet ut til applaus fra det norske publikummet.

Deshorn Brown kom inn i pausen, og viste at han ikke hadde respekt for Real-stjernene. Vålerenga-spissen rundlurte Raphael Varane og ble lakt i bakken i god frisparkposisjon. Dødballen endte dessverre for Vålerenga ut i ingenting.

Les også

Mener Real Madrid er i Norge kun på grunn av Ødegaard

Gareth Bale hadde gode muligheter før pause. Også i de siste 45 minuttene fikk waliseren muligheten til å avgjøre. Etter godt forarbeid av Reals høyreside, kom han til avslutning, men ballen endte til slutt hos Vålerengas keeper.

Den andre omgangen ble langt mer sjansefattig enn den første. Et kvarter før slutt fikk gjestene to gode muligheter. Denis Tsjerysjev fikk to ganger avslutte fra god posisjon, men uten å få nettsus.

Tre minutter senere skulle Real igjen få en gylden mulighet til å avgjøre, men alene med keeper bommet. Også Borja Mayoral fikk muligheten i sluttminuttene uten at det ga uttelling.

Dermed klarte ikke Real Madrid å score på Vålerenga.

— Jeg er veldig overrasket over at vi får et så bra resultat mot Real Madrid. Men jeg skulle gjerne byttet ut 0-0 med 3-3 når vi førstspiller en sånn kamp, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.