Fotball

Molde-kapteinen ønsket seg bortekamp i cupen

Daniel Berg Hestad ville heller spilt hjemme i kvartfinalen.

FORNØYD: Daniel Berg Hestad slår fast at Molde var heldig med motstanderen, men ville helst hatt bortekamp i 4. runde.
  • Trond Hustad
    Rbnett

MOLDE (Rbnett): Molde møter 2. divisjonslaget Kvik/Halden på Aker stadion i 4. runde i NM. Kampen spilles etter all sannsynlighet onsdag 24. juni.

— I utgangspunktet er dette en grei trekning for oss. Vi har ei tøff uke med seriekamper mot Vålerenga og Rosenborg, så en lang reise til for eksempel Tromsdalen ville ikke vært bra. Men egentlig ville jeg heller spilt bortekamp i 4. runde. Da ville sannsynligheten vært større for hjemmekamp i kvartfinalen, og vi må jo ha trua på at vi går videre, sier Daniel Berg Hestad til Rbnett.

Kvartfinalene settes opp av NFF utfra reglene rundt reisetid og bortekamper i tidligere runder. I semifinalene trekkes både motstander og arena.

— Vi må ta Kvik/Halden på alvor, slik som vi gjorde mot Fyllingsdalen nå. Kvik har slått ut både Fredrikstad og Strømsgodset. Og det betyr at de må ha mye kvalitet i laget. Vi må behandle dette som en vanlig eliteseriekamp. Vi skal se dem i aksjon, analysere lagets sterke og svake sider og være innstilt på å ta fra dem håpet tidlig i kampen. Og så er det viktig at vi stiller et sterkt lag, at vi ikke gjør for mange bytter, sier kapteinen.

Molde møter Vålerenga hjemme lørdag 20. juni og Rosenborg borte lørdag 27. juni.

Les også

RBK mot Tromsdalen, Molde møter Kvik Halden

— Begge de kampene er spikret med tv-tidspunkt klokka 18. Derfor tar jeg for gitt at vi spiller cupkamp seinest onsdag. Egentlig hadde tirsdag vært enda bedre for oss, sier Tor Ole Skullerud.

- Er du enig i at dette på papiret var den enkleste trekninga Molde kunne få?

— Det kan godt hende. Det er en fin trekning vi er fornøyd med. Jeg mener det er bra at vi fikk hjemmekamp nå, for vi har vært ekstremt gode på Aker stadion over tid. Det er en stor fordel i denne kampen, samtidig som det gjør sannsynligheten mindre for hjemmekamp i en eventuell kvartfinale. Men jeg mener det er positivt at vi slipper en lang reise midt i uka før vi skal til Trondheim lørdag, sier Skullerud.

Han vet så godt som ingenting om motstander Kvik/Halden, som ligger på tredjeplass i 2. divisjon avdeling 2 etter sju serierunder.

— Jeg har ikke noe inntrykk av Kvik, utover at det åpenbart et veldig godt 2. divisjonslag som vinner både mot Fredrikstad og Strømsgodset. Vi så Fyllingsdalen i aksjon før forrige cupkamp, og vi skal se Kvik spille kamp før 4. runde. Vi skal være godt forberedt, sier Tor Ole Skullerud.

Slik ser hele trekningen for 4. runde ut: Rosenborg – Tromsdalen, Molde – Kvik Halden, Odd – Åsane, Brann – Sarpsborg 08, Hønefoss – Sandefjord, Kristiansund – Viking, Mjøndalen – Hødd, Stabæk – Strømmen. Kampene skal etter planen spilles onsdag 24. og torsdag 25. juni.

Les også

  1. Tjærnås tror Molde vinner i Tromsø

  2. Skullerud: - Det kommer til å bli steintøft

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Daniel Berg Hestad
  3. Molde FK
  4. Kvik Halden FK