Deila: - Jeg kunne ha vært Malmös trener mot Celtic

Ronny Deila er glad han havnet i Glasgow. Neste uke møtes klubbene i mesterligakvalik.

MØTES: Det blir norsk møte i playoff til Champions League. Celtic og Ronny Deila møter Åge Hareides Malmö FF.

Ronny Deila tok over den skotske storklubben Celtic i fjor sommer, og etter en noe trang start i Glasgow, endte det godt for den norske treneren da Celtic hentet hjem seriegull og triumf i ligacupen.

Men i europeisk sammenheng lyktes ikke Deila. Det store målet om mesterligaspill glapp. Celtic ble slått ut av Champions League-kvalifiseringen ikke bare én, men to ganger. Etter først å ha tapt sammenlagt, ble de tildelt seieren mot et Legia Warszawa-lag som brukte en ikke spilleberettiget spiller. Deretter ble slovenske Maribor for sterke.

TAKKER FANSEN: Ronny Deila hyller supporterne etter seieren mot Qarabag i forrige runde.

Denne sesongen står et nytt forsøk på å kvalifisere seg til europeisk fotballs gjeveste selskap for tur. Etter å ha slått ut islandske Stjarnan og aserbajdsjanske Qarabag, venter Åge Hareides Malmö i playoff-runden. Første kamp spilles i Glasgow neste onsdag.

Les også

Hareide møter Deila i Champions League-playoff

— Pratet sammen

Og møtet med det svenske mesterlaget er litt av et sammentreff for Ronny Deila. Overfor Daily Record avslører 39-åringen at han kunne vært Malmös trener nå - om han hadde valgt annerledesetter Strømsgodsets seriegull i 2013. — Jeg pratet med Malmö, men besluttet den gang å bli i Strømsgodset. Det var selvsagt en tøff beslutning å ikke ta jobben, siden Malmö er en stor klubb, sier han.

Deila ble i Drammen i nok et halvår, før han ble ansatt som Celtic-manager i juni i fjor.

— Det viste seg å være et godt valg når jeg ser hvor jeg er nå, innrømmer Deila.

Noe av grunnen til at Deila sa nei til Malmö, var Godsets kvalifiseringskamper til Champions League i fjor sommer. Men han kunne likevel ikke stå imot tilbudet som kom fra Glasgow.

— Jeg hadde mye lojalitet og ansvarsfølelse overfor Strømsgodset, men det ble vanskeligere da Celtic kom på banen, sier han.

Les også

Celtic videre: - Jeg er utrolig stolt av laget

— Skandinavias beste lag

Celtic-treneren er full av respekt overfor sine kommende svenske motstandere, og roser det han kaller klubbens «fantastiske» supportere.

— De har over 20.000 tilskuere på kampene, og er etter min mening det beste laget i Skandinavia, sier Deila.

ENGASJERT: Åge Hareide under mesterligakvalifiseringen mot Salzburg.

Han forteller også den skotske avisen om sine erfaringer med Åge Hareide.— Jeg kjenner ham godt. Han er en trener jeg respekterer - en av de beste trenerne vi noen gang har hatt i Norge. Han har vunnet trofeer i både Sverige, Norge og Danmark og har tatt Malmö til Mesterligaen, sier Deila.

Han beskriver Celtics motstandere i playoff-runden som intensive og «norske» i stilen.

— Det blir en interessant kamp. De har forandret seg litt, med kanskje mer intensitet og tempo i laget. De har noe av den norske stilen i seg. Det blir nok en fysisk kamp, analyserer Ronny Deila.