Yttergård Jenssen & Co. nærmer seg opprykket som vil være gull verdt for TIL

Én million kroner står på spill for «Gutan».

Kaiserslautern nærmer seg opprykk, selv om Ruben Yttergård Jenssen er skadet. Her fra 2013.

Ruben Yttergård Jenssens klubb vant fredag kveld 2-0 borte mot Bochum, mens Darmstad 98, på plassen bak, tapte 2-1 borte mot RB Leipizig.

De to øverste plassene i 2. Bundesliga gir direkte opprykk og i skrivende stund leder Ingolstadt (58 poeng) serien foran Kasierslautern (54 poeng) og Darmstad 98 (50 poeng).

3. plassen gir kvalik til 1. Bundesliga, men bak der følge Karlsruher (49 poeng), som har én kamp mindre spilt enn lagene foran.

I år er siste året TIL kan få utløst mer penger fra Kaiserslautern i forbindelse med Ruben Yttergård Jenssens overgang dit sommeren 2013. I følge sportssjef i TIL Svein-Morten Johansen vil klubben da få en bonusbetaling, samt at beløpet for antall kamper vil øke.

Han antyder at forskjellen på et opprykk eller ikke for «de røde djevlene» ligger i størrelsesorden på rundt én million kroner for «Gutan».

Les også

Ulrik (18) vil snyte Zlatan og PSG for seriegullet

Skadet

Jenssen er for tiden skadet og var heller ikke på benken da Simon Zoller og Philipp Hofmann sørget for målene som sikret den viktige seieren.

26-åringen fra Tromsø har tidligere uttalt at han håper å være på banen igjen før sesongen er omme.

Fire kamper gjenstår for Kaiserslautern og TIL vil nok følge ekstra nøye med. Det vil være en dobbel bonus for Jenssen om de klarer opprykket.

– Det ville vært en kjempefin bonus om vi klarte opprykk og at det i tillegg kunne gitt TIL enda mer penger. Det hadde vært perfekt. Jeg kommer til å gi alt for at vi skal klare ett opprykk til 1. Bundesliga. Det hadde vært min største opplevelse som fotballspiller, har Jenssen tidligere sagt til iTromsø.

Slik ser sesongavslutningen ut for Jenssen & co.

n 02.05 Darmstad 98 (B)

n 09.05 St. Pauli (H)

n 17.05 Erzgebirge Aue (B)

n 24.05 Ingolstadt (H)