Fotball

Storflor herjet da Strømsgodset endelig vant

Strømsgodset tok sin første trepoenger for sesongen mot Sandefjord. Se målene her!

svp://11913?view=sa

Øyvind Storflor var i storform da han scoret to mål mot Sandefjord. Foto: NTB Scanpix

Øyvind Storflor var assistkongen i eliteserien tre år på rad. En tung fjorårssesong var glemt med to scoringer da Strømsgodset fortjent slo Sandefjord 3-2.Storflor fikk lite spilletid da David Nielsen tok over drammenserne midtveis i forrige sesong. I søndagens kamp mot nyopprykkede Sandefjord viste den tidligere Rosenborg-spilleren at han fortsatt kan.

– Min analyse er at Øyvind lager assist når han spiller til høyre, men scorer målene sine fra venstrekanten, sa SIF-trener Nielsen.

– Det kan være at det blir lettere å komme inn fra venstre og skyte med godfoten, sa Storflor til NTB.

Han var lettet etter sesongens første trepoenger. Nå venter Molde på bortebane.

– Uansett motstander i neste kamp, var seieren veldig viktig. Uten den, selv om det er tidlig, ville vi kanskje vært hektet av. Vi har tre gode kamper på rad, og jeg håper å få den fjerde i Molde, sa Storflor.

Les også

Stabæks Ghana-duo senket Lillestrøm

Olsens første

Trønderen var også involvert da Thomas Lehne Olsen ga SIF ledelsen etter 20 minutter. Gustav Wikheim, som tidvis lekte med SF-forsvaret, spilte fri Storflor, som videre la inn til Iver Fossum. Fra kort hold kunne Olsen, som fikk en sjelden sjanse fra start, sende det flotte innlegget i mål. Scoringen var Olsens første på øverste nivå.

– Det var moro å få den første. Det ga virkelig mersmak. Jeg håper å fortsette med dette, sa den tidligere HamKam-spilleren.

Åtte minutter senere vartet SIF opp med nok et mønsterangrep. Jørgen Horn, som foruten på det ene baklengsmålet spilte en strålende kamp på stopperplass, forserte og prøvde å finne Olsen. Sistnevnte klarte å krige ballen videre til en umarkert Wikheim, som uselvisk la inn til Storflor. Iskaldt doblet han ledelsen.

Reduseringen kom etter 33 minutter da SIF-forsvaret plutselig sov. Victor Demba Bindia lempet ballen tilsynelatende ufarlig framover, men Horn var ikke våken, og Pål Anders Kirkevold kunne score.

Tror ikke på seg selv

Men Sandefjords håp om å komme tilbake i kampen forsvant fem minutter senere. Igjen viste Godset flotte kombinasjoner. Martin Rønning Ovenstad spilte opp Wikheim, som med hælen sendte ballen videre til Fossum, før den igjen havnet hos Storflor. Denne gangen banket Storflor ballen i mål til 3-1. Horn, Wikheim og Fossum misbrukte alle store sjanser til å øke Godset-ledelsen. På overtid reduserte innbytter Kristoffer Normann Hansen med hælen. Reduseringen kom for sent til å skape spenning om poengene.

– En er alltid skuffet når en taper, men jeg blir ekstra skuffet når spillerne ikke tror på seg selv. Det er min oppgave å få dem til å gjøre det, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til NTB.

– Vi skal møte Rosenborg på Lerkendal og Vålerenga på Ullevaal. Det går an å spille fotball der også. Det må de forstå, fortsatte den tidligere landslagshelten.

(©NTB)

Les også

  1. Glimt kjempet seg tilbake to ganger mot Sarpsborg

  2. Målløst for Molde i Haugesund

  3. Steinar Nilsen: – Kollektivet er stjerna vår

svp://11913?view=sa

Eliteserien

SVUTMP
1Molde32109367
2Bodø/Glimt32107257
3Rosenborg31208355
4Vålerenga31115324
5Tromsø311146-24
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. Sandefjord Fotball