Fotball

Tottenham fester grepet om europaligaplass

Spurs opp på femteplass etter uavgjort mot Southampton.

UAVGJORT: Tottenham-spillerne Harry Kane, Nacer Chadli og Erik Lamela (skjult) feirer sistnevntes noe «mystiske» scoring mot Southampton.
  • Reidar Løfaldli

SOUTHAMPTON — TOTTENHAM 2-2

Det endte med ett poeng til hvert av lagene på St. Mary's i ettermiddag etter en fartsfylt kamp med fire mål og mange misbrukte sjanser.

Hverken Southampton eller Tottenham er nok helt fornøyde med resultatet i jakten på å ende høyest mulig på Premier League-tabellen.

Avstanden opp til Manchester City på fjerdeplass er nok i største laget for begge lag, som må håpe på plass i neste sesongs Europa League.

Etter uavgjort er det Spurs som holder femteplassen, ett poeng foran Southampton, men Liverpool kan gå forbi med seier mot West Bromwich senere lørdag.

– En veldig tøff kamp, men begge prøvde å spille best mulig. Når det er sagt, er jeg fornøyd. For vi spilte med et veldig ungt lag, som viste karakterstyrke, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino ifølge NTB.

Les også

I dag kan Tottenham sikre europaligaplass, men manageren er ikke begeistret for turneringen

Komisk åpningsmål

I flott vårvær på den engelske sørkysten fikk vi se en første omgang uten de store målsjansene, men med to scoringer, begge kom på merkelig vis. Men plutselig viste Tottenham-forsvaret seg fra sin verste side.

London-klubben så ut til å ha kontroll foran eget mål da Ryan Mason skled og mistet ballen. Ben Davies forsøkte å skjerme den inn til keeper Hugo Lloris, men Southampton-spiss Graziano Pellè stakk imellom og satte inn ledelse for hjemmelaget etter en snau halvtimes spill.

Selv om Spurs ikke viste seg fra noen god side i første omgang, fikk laget sin utligning to minutter før pause. Eric Dier slo et innlegg fra høyre, Harry Kane så ut til å stusse borti ballen før Erik Lamela satte den i mål fra kort hold. I første omgang så det ut til at argentineren scoret med hodet, men ut fra TV-reprisene så det ut til at det var Lamelas hånd som var sist på ballen.

Uansett så godt som umulig for dommer Jon Moss å se, og dermed 1-1 ved pause i Southampton.

Les også

- Tottenham-keeper Lloris kan havne i Manchester United

Mer fart i kampen

Kvaliteten bedret seg etter hvilen, og spesielt var hjemmelaget på hugget. Midtbanekriger Steven Davis fikk et par meget gode muligheter til å gi Southampton ledelsen på ny, men nordiren viste seg ikke som spesielt skuddsterk.

TOMÅLSSCORER: Graziano Pellè var målkåt mot Tottenham. José Fonte kommer jublende bak sin lagkamerat.

Det var derimot Pellè som skulle score igjen, og det på spektakulært vis. Etter 20 minutters spill i andre omgang kom et innlegg fra høyre som italieneren headet inn på vakkert vis. Pellè har slitt med måltørke etter jul, men har fått vist seg frem igjen de siste kampene. 29-åringen har nå tre mål på tre kamper etter å ha gått 14 kamper uten scoring før det.Akkurat da det så ut som om Southampton hadde kontrollen på oppgjøret, kom en ny utligning. Nacer Chadli stakk igjennom på en vakker pasning fra høyreback Dier og satte sikkert inn 2-2. Ingen av lagene greide å tilrive seg noe stort initiativ mot slutten av kampen, og til tross for hele sju tilleggsminutter kom det intet mål på tampen.

– To poeng tapt. Vi skulle vunnet denne kampen. Fire kamper gjenstår. Det er mange poeng å spille om, sa tomålsscorer Pellè.

«Saints» tangerte klubbrekorden for antall poeng i Premier League med lørdagens uavgjort. Det er klubbens største poengfangst på øverste nivå siden den tok 68 i 1984/85, ifølge NTB.

Les også

  1. Målkongen Sturridge kan være på vei bort fra Liverpool

  2. United-sjefen (63) krever house-musikk i garderoben

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Southampton FC
  4. Tottenham Hotspur FC