Fotball

Amin Nouri mener keeper Samuel Sahin-Radlinger er nøkkelen til Brann-suksessen

– Tillater laget å spille på en helt annen måte, sier den tidligere Brann-spilleren.

Samuel Sahin-Radlinger har imponert i Brann-drakten. Her er han etter kampen mot Strømsgodset i april. BILDBYRÅN

 • Nicholas Bergh

Etter tre sesonger i Brann, dro Amin Nouri (28) videre til Vålerenga i vinter. Fra Oslo har han sett gamleklubben dominere Eliteserien i sesongstarten.

Nouri mener spesielt én av Branns nysigneringer har vært nøkkelen. Ifølge Nouri har keeper Samuel Sahin-Radlinger tilført Brann-laget en ny dimensjon.

– Han er veldig god med føttene. Det tillater laget å spille på en helt annen måte, gjennom blant annet å sette et mye høyere press, sa Nouri på Eurosport-programmet Fotballmandag.

 • Fikk du med deg Huseklepps klokkeklare svar? – Ja, Brann er gullfavoritt!

Kan bli permanent

Nettopp høyt press har vært en suksessfaktor for Brann denne sesongen. Gang på gang har Lars Arne Nilsens menn skrudd på turboen fra start, og nærmest kjeppjaget motstanderne rundt på gresset.

Hvis motstanderen har lyst å gi Brann smak av sin egen medisin, er også Sahin-Radlingers ferdigheter veldig hjelpsomme. Det poengterte Branns sportssjef Rune Soltvedt for to uker siden.

– Han har gitt oss en ny dimensjon i spillet vårt – vi ser at vi nå er flinkere til å spille av lag som møter oss med høyt press, sa Soltvedt til Bergens Tidende.

Les også

Her er RBK-profilens beskjed til gullpratende bergensere: – Er meg revnende likegyldig

Amin Nouri roser Branns nye keeper Samuel Sahin-Radlinger. Her er Nouri i Brann-drakt i november. Siden den gang har han skiftet klubb til Vålerenga. NTB SCANPIX

Han innrømmet også at Sahid-Radlinger er enda bedre teknisk enn de trodde. Østerrikeren er i utgangspunktet hentet på lån, men Brann ønsker å kjøpe ham fra den tyske klubben Hannover 96.

– Det er veldig fint å høre, selvsagt, men vi må se hvordan sesongen går og ta en avgjørelse til slutt, sa Sahin-Radlinger i slutten av april.

– Jeg er veldig «happy» her i Brann. Vi får se! la han til.

– Om vi kan vinne serien?

Keeperen skal etter planen forlate Brann etter sesongslutt. Med syv poengs ledelse på tabellen, er muligheten for at han sikrer seg et norsk seriegull til stede.

Tidligere Brann-back Nouri svarte slik om Branns muligheter:

– De er i fin flyt. Man vet aldri. Det er tett og jevnt. Vi får se. Det er for tidlig å si.

Sahin-Radlinger fikk også spørsmål om gullkampen etter 1–0-seieren over Sandefjord 29. april.

– Om vi kan vinne serien? Det er litt for tidlig å si. Vi vinner kamper nå, men må holde oppe mentaliteten og aggressiviteten vår. Så får vi se til slutt, sa keeperen til Bergens Tidende.

Siden den gang har utsiktene bedret seg litt til, etter at Rosenborg avga poeng mot Ranheim og Brann vant 3–0 over Tromsø.

Branns neste seriekamp kommer lørdag. Da venter Start på bortebane. Fire dager senere kommer Haugesund til Brann Stadion til 16. mai-kamp.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Amin Nouri

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Brann vil prøve å kjøpe Radlinger

 2. FOTBALL

  Tabelltoppen tapt etter ny tabbe: – Ballen fløy på en merkelig måte

 3. FOTBALL

  Nå vil Brann vente med keeperkonklusjon

 4. FOTBALL

  Sahin-Radlinger er glad Brann vil kjøpe ham

 5. FOTBALL

  Keeperen Sahin-Radlinger ferdig i Brann

 6. FOTBALL

  Sahin-Radlinger rekker neppe sesongavslutningen