Fotball

Bryans første landslagsmål senket Costa Rica: – En spesiell følelse som gikk gjennom kroppen

Bryan Fiabema (15) ble kampens eneste målscorer da Norges G15-lag slo Costa Rica.

MATCHVINNER: Bryan Fiabema avgjorde for Norge G15 mot Costa Rica.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Etter 6–0-tap mot Portugal og et knepent 2–1-tap mot Østerrike, hadde Norges nye G15-landslag med TIL-spiller Bryan Fiabema, mye å revansjere mot Costa Rica i lagets tredje kamp i turneringen i Italia.

Etter å ha sløst med sjansene hele kampen, falt avgjørelsen like før full tid da Tromsø-gutten Bryan Fiabema satt inn kampens eneste mål.

– Det var et innlegg som havnet på straffemerket og der var jeg og dempet ballen på brystet og satt ballen på volley i mål, sier Bryan Fiabema til iTromsø.

– En helt spesiell følelse

15-åringen som for vel en måned siden skrev under proffkontrakt med A-laget til TIL, legger ikke skjul på hvor deilig det var å sette en såpass viktig scoring, attpåtil hans første med flagget på brystet.

– Det var jo en spesiell følelse som gikk gjennom kroppen i det det skjedde. Jeg spilte en god kamp og hadde en del sjanser og til slutt gikk den inn, sier Fiabema.

Norge G15 ble nummer tre i sin gruppe og avslutter turneringen med plasseringskamp mot Tsjekkia senere søndag.

– God offensivt

Håkon Grøttland ledet Norges G15-landslag i Gunnar Halles fravær med G17-landslaget.

Han legger ikke skjul på betydningen av disse kampene-

– Det var mange som var skuffa i går, nå er stemninga bedre. Det gjør noe med et lag å vinne kamper og få betalt for at de gjør jobben skikkelig. Det sveiser sammen gruppa, sier Grøttland til fotball.no.

– De merker nå at de blir bedre dag for dag. Det er veldig lærerikt å spille disse kampene og det er viktig at vi får de erfaringene nå, legger han til.

Selv om han mener Norge burde avgjort tidligere.

– Vi hadde styringa fra start til slutt. Vi hadde nok ti store målsjanser før vi fikk uttelling like før slutt. Med normal uttelling hadde vi vunnet med tre-fire mål. Selv om Costa Rica ikke er like gode som Portugal og Østerrike, føler vi at vi tar nye steg for hver kamp. Det defensive var bra og offensivt sprudlet vi. Vi skapte mer og spilte bedre fotball enn i de to første kampene. Vi ser konturene av et spennende lag, sier Grøttland til fotball.no.

Les mer om

  1. Landslag